Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich,

poszukuję w miarę dobrego sprzętu tj. wzmacniacza, amplitunera, ew. odtwarzacza CD(może być w późniejszym czasie) Sprzęt będzie podłączony do telewizora Philips 6561/12. Oczywiście oprocz filmów muzykę też będę słuchał  i przede wszystkim muzykę na cd, USB lub przez internet. W chwili obecnej mam podpięte głośniki Logitech Z4 i reguluje głośność poprzez wchodzenie w ustawienia głośności słuchawek.  Chcialbym ten problem wyeliminować tj. chciałbym sterować głośnością z pozycji przycisku na pilocie a nie bawić się w wchodzenie w ustawienia. Dlatego fajnie jakby ten amplituner/wzmacniacz/odtwarzacz miał takie wejście które współgrało by z telewizorem. Słucham industrialu. rocka, metalu. 

1 minutę temu, Seemann22 napisał:

Witam wszystkich,

poszukuję w miarę dobrego sprzętu tj. wzmacniacza, amplitunera, ew. odtwarzacza CD(może być w późniejszym czasie) Sprzęt będzie podłączony do telewizora Philips 6561/12. Oczywiście oprocz filmów muzykę też będę słuchał  i przede wszystkim muzykę na cd, USB lub przez internet. W chwili obecnej mam podpięte głośniki Logitech Z4 i reguluje głośność poprzez wchodzenie w ustawienia głośności słuchawek.  Chcialbym ten problem wyeliminować tj. chciałbym sterować głośnością z pozycji przycisku na pilocie a nie bawić się w wchodzenie w ustawienia. Dlatego fajnie jakby ten amplituner/wzmacniacz/odtwarzacz miał takie wejście które współgrało by z telewizorem. Słucham industrialu. rocka, metalu.

Zapomniałem dodać że budzet fajnie jakby zamknął się w kwocie 1000 lecz witam że będzie ciężko w tej kwocie dlatego może kwota do max 2000 będzie lepsza. Pokój to salon około 20 m. 

Napisano

Musisz mieć wzmacniacz z wejściem optycznym. Wówczas podłączysz go do telewizora i będziesz sterował głośnością na wzmacniaczu. 

W cenie 1000 zł raczej nie znajdziesz nic dla siebie. W cenie 2000 L możesz szukać wśród używanego Onkyo 8150 czy Yamahy rn602 oraz dali 450, klipsch F2, tannoy M4.

Piotr

Napisano

Dzięki bardzo za pomoc. A mam pytanie jeszcze czy jeśli kupię amplituner Yamahe lub Onkyo to rozumiem, że dopóki nie dokupię kolumn (poszukam fajnych w dobrej cenie) to nie da rady na jakiś czas podłączyć do niego głośników logitecha z4 bo się spalą?:)