Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witajcie ponownie,

już myslałem że sprawa kina domowego załatwiona: kupiłem set Magnat shadow 209/203 + magnat quantum na center bo wyszedł taniej niż center z setu shadowa i Denona 2500h.

Niestety dostałem info że sklep w którym kupiłęm AV nie ma go na stanie i nie będzie miał przez około miesiąc. Kupiłem w fajnej cenie bo za 400 ojro. Teraz pytanie co robić? -czekać miesiać/ dopłącić 900zł do 3500H który jest, anulować to zamówienie i wziać Onkyo 686/696 (ten nowy wart uwagi ktoś testował?) które będa w dokłądnie analogiczncych cenach jak denon 2500h/3500h.
Co lepiej zagra mi z tym setem, co robic :) ?

ps. czy czekać na nową wersję denonów x600h które niedługo powinny byc? juz mam dość naprawdę :))

Edytowano przez ADamx
Napisano

Po kolei:

- nie czekać na x600h bo będą w zaporowych cenach na początku

- nie brać 696 skoro jest w cenie x3500

- Magnat gra jednak lepiej z Onkyo więc tu model 686 jest trafny. Ale prawda jest taka że model X3500 ma znacznie, znacznie lepszą kalibrację i ona wypracuje w Twoim pomieszczeniu dużo lepsze warunki odsłuchowe kina niż 686.

Więc moim zdaniem 686 lub 3500.

Pozdrawiam

Napisano

dodam tylko od siebie, że oszczędność na centralnym może się "zemścić" w użytkowaniu. Jedna z dwóch najważniejszych kolumn w kinie nie powinna być traktowana po macoszemu - tak tylko rzucam pod rozwagę ;)