Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć!

mam taki temat, mianowicie pracuję w CC i żeby mieć wygodniej, przyniosłem do pracy własne słuchawki z mikrofonem, dokładnie Logitechy G230 (mają prawie 3 lata, ale wciąż grają cudnie). W domu, podłączone do komputera, rzadko rozkręcałem je do pełnej głośności. W biurze podłączam je do telefonu stacjonarnego Siemensa, poprzez adapter - 2 wtyki jack na słuchawki i mikrofon z jednej, RJ9 z drugiej. Ustrojstwo z Chin, niby wszystko działa, ale wszystko rozkręcam do maksimum i wciąż nie jest to nawet 1/3 możliwości słuchawek.

Rozglądałem się za czymś w rodzaju wzmacniacza słuchawkowego, ale mam wrażenie, że nie tego szukam. Da się jakoś w miarę tanio zwiększyć głośność?

Dzięki i pozdrawiam!

Napisano

Cześć,

Ewidentnie telefon stacjonarny nie daje sobie z nimi rady. Problem w tym, że zależy Ci jeszcze na mikrofonie. Problemem jest zródło, które daje małe wzmocnienie i niestety marne szanse żeby to poprawić. 

Napisano

Jeśli jesteś dobrze słyszany przez mikrofon i problemem jest tylko niski poziom głośności  w Twoich słuchawkach to pewnie sprawę załatwiłby pierwszy lepszy wzmacniacz słuchawkowy, włączony oczywiście wyłącznie w obwód samych słuchawek, a nie mikrofonu. Najlepiej jeśli miałby wejście i wyjście w postaci posiadanych już złącz.