Ary Napisano 29 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2019 (edytowany) Byłem w sklepie, gdzie mieli jeszcze w sprzedaży: - Mission M34i. Czytałem w innym wątku, że dobry to sprzęt. Denon AVR-X2400H da z nimi rade czy może jakiś inny? Jestem otwarty na używki. Edytowano 29 lipca 2019 przez Ary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 lipca 2019 Udostępnij Napisano 30 lipca 2019 Moim zdaniem to mission , denon to źle podłączenie. To kolumny ciepłej, basowe. Tu trzeba rozjaśnienia. Swobody. Moim zdaniem Yamaha 685 to faworyt. Na drugim miejscu Onkyo 686. Denona tutaj nie brał bym pod uwagę. Jeśli używane to te same linię tylko starsze modele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 30 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2019 Różnica między ampli to już 800zł. Wole dołożyć do innych kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 30 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2019 Ok Panowie, troche sie zmieniło. Właśnie zakupiłem dosłownie za flaszke KODA SW-1000 oraz TAV-506 v.2 Mogę bardziej skupić się na amplitunerze. Celuje w używki, ale nie chce przekroczyć 1200zł. Co by do nich pasowało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioxxl74 Napisano 30 lipca 2019 Udostępnij Napisano 30 lipca 2019 Jeśli nadal zależy Ci na atmosie to Denon x1400. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 30 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2019 (edytowany) Warto dokładać do X1500H? Jeśli nie zależy na atmosie (za 2 lata remont, wtedy zainwestuje) to jakie byś polecał? Znalazłem coś tańszego, jak np. AVR-X520BT i PIONEER VSX-531. Ważne by po hdmi szedł HDR z ps4 oraz można sterować pilotem od TV. Edytowano 30 lipca 2019 przez Ary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioxxl74 Napisano 30 lipca 2019 Udostępnij Napisano 30 lipca 2019 Jak bez atmosa to Yamaha V485 w kinie sprawdza się wyśmienicie. Te podane przez Ciebie amplitunery to już najniższa półka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 30 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2019 Troche drogo. Coś tańszego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 30 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2019 Denon x1500 i wcześniej wymienione głośniki powinny dać radę. Z racji tego, że siedzi we mnie Janusz biznesu, mógłbym sprzedać dzisiaj zakupiony sprzęt, podwyższyć budżet i kupić coś już porządnego (5.1.2) za 5-6 tysięcy. Do tv mam 4 metry. Fronty będą stały od siebie 2,8m Tył 2,3m od siebie. Położę je na narożnikach kanapy. Atmos nad głową. Sub w narożniku przy tv. Amplituner najważniejsze by miał możliwość podłączenia mikrofonu, by zrobić automatyczną kalibrację, przesyłanie 4k i HDR z blu-ray oraz sterowanie pilotem od tv. Im więcej czytam tym mniej wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 lipca 2019 Udostępnij Napisano 31 lipca 2019 Za 1200 zł szukaj x1400 do tych kolumn. Moim zdaniem dobrze się zgrywa z taga. Szkoda tylko że kupiłeś 506 a nie 606. No ale jak za flaszkę-30 zł to i tak warto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 31 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2019 (edytowany) 1400 wspiera HDR, ale nie wiem czy działa sterowanie głośnością pilotem od tv. Czy można do niego podłączyć jakiś mikrofon do kalibracji automatycznej? I gdybyś mógł zaproponować jakiś zestaw za 5-6tys? Edytowano 31 lipca 2019 przez Ary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioxxl74 Napisano 31 lipca 2019 Udostępnij Napisano 31 lipca 2019 Wszystko co wymieniłeś działa w x1400. Co do droższego zestawu to moja propozycja: Yamaha V685, Magnat Shadow 207 set 5.0 plus sub Magnat 302a. Kupując wszystko u jednego sprzedawcy powinno spokojnie zmieścić się w budżecie. Napisz do naszej branży forumowej o wycenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 31 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2019 (edytowany) Zamiast Yamahy może być Onkyo 686? Edytowano 31 lipca 2019 przez Ary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioxxl74 Napisano 31 lipca 2019 Udostępnij Napisano 31 lipca 2019 Może być tylko jeśli u Ciebie jest aż taka przewaga filmów nad muzyką to Yamaszka jest idealna,inne ampli nie grają tak efekciarski. Tyle że jak podłączysz już sprzęt to może się okazać że stosunek filmu do muzyki może się diametralnie zmienić. U mnie z 50:50 zmieniło się na 85:15 na korzyść muzy 😁😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 31 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2019 Muzyki praktycznie w ogóle nie słucham. Czy w moim pomieszczeniu ma sens 7.1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioxxl74 Napisano 31 lipca 2019 Udostępnij Napisano 31 lipca 2019 Tu Ci nie pomogę bo nie mam doświadczenia w 7.1,musisz poczekać na kogoś mądrzejszego lub na branżę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 31 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2019 Ok. I tak wielkie dzięki, że przebolałeś setkę moich pytań Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioxxl74 Napisano 31 lipca 2019 Udostępnij Napisano 31 lipca 2019 Nie ma sprawy,jak mogę to pomagam. Dzięki radą ludzi z forum dziś cieszę się dźwiękiem że swojego sprzętu i zaczęła się choroba ulepszania 😁 na razie w ramach zdrowego rozsądku i bez pustoszenia portfela 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2019 Denon ma lepszą kalibrację. Ale tam jest Aydyssey. Warto by było mieć Audyseyowski mikrofon. 686 jest konstrukcją nowszą i lepiej grającą. Ale to kupiłeś ten zestaw za 30 zł czy nie ? :D:D:D Bo już nie rozumiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 1 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2019 (edytowany) Tak, kupiłem, ale zawsze można sprzedać i coś dołożyć Byłem w sklepie i słyszałem tego Denona z shadow tempus 77 (fronty), 22 centra i 33 tył. Bardzo mi przypadły do gustu. Edytowano 1 sierpnia 2019 przez Ary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 2 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2019 18 godzin temu, S4Home napisał: Denon ma lepszą kalibrację. Ale tam jest Aydyssey. Warto by było mieć Audyseyowski mikrofon. 686 jest konstrukcją nowszą i lepiej grającą. Ale to kupiłeś ten zestaw za 30 zł czy nie ? :D:D:D Bo już nie rozumiem Nie wiem jak ułożyć głośniku z tyłu. Na końcach narożnika czy może jednak jedną sztukę za drzwiami, a drugą w samym rogu? Czy warto na tył zakupić w takim przypadku dipole jak Melodika bls20? Biorąc pod uwagę pomieszczenie czy warto inwestować w 7.1 czy jednak akustyka nie pozwala? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 2 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2019 4 godziny temu, Ary napisał: czy jednak akustyka nie pozwala? ciężko to będzie stwierdzić na odległość bez kryształowej kuli, ale tu raczej w grę wchodzi inna kwestia. będziesz miał kolego problem w sposób referencyjny postawić u siebie 5.1, a Ty o 7.1 pytasz nie pchaj się w to, przynajmniej nie teraz. Dołożyć dwie kolumny zawsze zdążysz i będziesz to mógł zrobić w każdej chwili. Na ten moment - i tu się powtórzę... Dnia 29.07.2019 o 09:15, Markcox napisał: Lepiej skup się na początek na prawidłowo ustawionym i wykorzystanym 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 2 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2019 Schody na tyle psują wszystko, że te 7.1 będzie marne. Cały czas myślę jak ustawić te 5.1. Tył będzie albo w narożnikach kanapy, albo jedno w rogu a drugie przy drzwiach. W środę powinny przyjechać magnaty, więc zobaczę co i jak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 2 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2019 nie o schody się rozchodzi, a o umiejscowienie narożnika, który jest pod samą ścianą, a w zasadzie w narożniku pomieszczenia. Przy 7.1 (przy 5.1 też by nie zaszkodziło) warto by było wyjechać z nią do przodu i trochę na prawo, zostawiając przestrzeń po bokach i za plecami. Ale to takie luźne rozważania Ciężko w pomieszczeniu użytkowanemu na co dzień, stworzyć warunki idealne dla kina, ale zawsze warto spróbować kroczyć możliwie jak najbliżej ideału Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ary Napisano 3 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2019 Myślałem o tym, ale żonie nie podoba się taki pomysł. Jeśli głośniki przy ścianie nie będą dawać odpowiedniego efektu, to zakupie fotel i na czas seansu ustawie sobie go przed narożnikiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts