Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. 

Posiadam amplituner Onkyo TX-8250. Czy jest możliwość słuchania na nim innych stacji radiowych internetowych niż w tunelu? Oczywiście inaczej niż strumieniujac z telefonu. Zależy mi na stacjach Open FM i Antyradio, których nie ma w tunein.

Zakupilem usługę Deezere. Na aplikacji w telefonie i na komputerze powyższe radia są, natomiast po zalogowaniu w Onkyo ich nie ma. Z tego co wiem starsze modele umożliwiały dodanie dowolnej stacji do ulubionych, natomiast w tym modelu nie widzę. Proszę o pomoc.

Napisano
32 minuty temu, piotrek_1121 napisał:

Witam. 

Posiadam amplituner Onkyo TX-8250. Czy jest możliwość słuchania na nim innych stacji radiowych internetowych niż w tunelu? Oczywiście inaczej niż strumieniujac z telefonu. Zależy mi na stacjach Open FM i Antyradio, których nie ma w tunein.

Zakupilem usługę Deezere. Na aplikacji w telefonie i na komputerze powyższe radia są, natomiast po zalogowaniu w Onkyo ich nie ma. Z tego co wiem starsze modele umożliwiały dodanie dowolnej stacji do ulubionych, natomiast w tym modelu nie widzę. Proszę o pomoc.

Witam,
Antyradio jest w TuneIn.  Open FM też nie widzę.
Ja słucham tylko używając Onkyo Controler. Nie strumieniuję z telefonu, itp.
Stację Antyradio znajdziesz w:  TuneIn -> Local Radio

Napisano (edytowany)

Dziękuję za odpowiedź. Również używam Onkyo Controler. Antyradia nie miałem w TuneIn, dopiero po aktualizacji amplitunera się pojawiło, ale nadal tylko 2 stacje. Open FM również jest, ale chyba tylko 1 albo 2 stacje. Zależy mi na stacjach: Open FM Rock Ballady, Open FM Polski Rock, Open FM 100% Hits, Antyradio Ballads.

Jak wspomniałem używając Deezer w komputerze i na telefonie te stacje są, natomiast używając na Onkyo niestety już nie. Jeśli ktoś zna jakiś sposób na słuchanie tego na Ampli proszę o poradę.

Edytowano przez piotrek_1121
Napisano

No to dziwne że na kompie są a na ampli ich nie ma. Bo to kwestia apki Deezer a nie samego Onkyo 

Faktycznie w modelu wcześniejszym 8150 można było wyszukiwać manualnie. W modelu 8250 tego już nie ma.

Pozdrawiam

Napisano
13 minut temu, S4Home napisał:

No to dziwne że na kompie są a na ampli ich nie ma. Bo to kwestia apki Deezer a nie samego Onkyo 

Faktycznie w modelu wcześniejszym 8150 można było wyszukiwać manualnie. W modelu 8250 tego już nie ma.

Pozdrawiam

Nie wiem czy jest to dziwne. Na komputerze i na telefonie mamy apkę dedykowaną Deezer, natomiast w Onkyo idzie to poprzez Onkyo Controler, soft zaimplementowany w amplitunerze, a nie przez dedykowaną aplikację Deezer. Mogę prosić o sprawdzenie?

Napisano

Nie mam Deezer a.

Korzystam z tidala i Spotify.

Ale jeśli jest jak mówisz to możliwe że to kwestia aktualizacji apki. Napisz do Onkyo bezpośrednio albo do serwisu eic. Zobaczysz co ci odpowiedzą .

Napisano

Faktycznie to jest dziwne.
Ja chyba czegoś nie rozumiem.
Na co dzień korzystam z Tidala. (Jak wspomniałem wcześniej, tylko używając ampli i onkyo controler.)
Jak chcę posłuchać radia to przełączam na TuneIn i tam szukam ulubionych stacji. Nie ma to najmniejszego związku z Tidalem moim zdaniem.
Czy dobrze rozumiem, że w Deezer oprócz poszczególnych wykonawców są również do wyboru stacje radiowe??
Chyba jestem z stary na to wszystko. 9_9 

Napisano

Tak dobrze rozumiesz. W Deezere poza wykonawcami znajdują się również stacje radiowe do posłuchania na żywo. Jest bardzo dużo Polskich. RMF kilkanaście stacji, Antyradio również kilkanaście, Open FM kilkadziesiąt itp. Niestety są one dostępne w telefonie i na komputerze, a nie ma ich w Onkyo. Napisałem do dystrybutora, ale otrzymałem odpowiedź, że nic nie wiedzą. Napisałem bezpośrednio do Onkyo i do Deezere. Zobaczymy jakie będą odpowiedzi.

• 5 months later...
Napisano
Dnia 31.07.2019 o 07:31, piotrek_1121 napisał:

Zależy mi na stacjach: Open FM Rock Ballady, Open FM Polski Rock, Open FM 100% Hits, Antyradio Ballads.

Coś się wyjaśniło? Bo po moim szukaniu odpowiedniego amplitunera z funkcjami sieciowymi widzę, że jestem skazany na yamahę, bo tylko ona nie ma TuneIn i ma pełną paletę stacji i Antyradia i Polskiego Radia.