fuma93 Napisano 3 sierpnia 2019 Napisano 3 sierpnia 2019 Cześć wszystkim! Serdeczna prośba o pomoc w wyborze głośników do nowego mieszkania. Salon-prostokąt, (połączony z anseksem), łącznie około 21 metrów, sam salon około 13m. Obecnie w moim domu rodzinnym mam amplituner marki Sony STR-DG500 + 2 głośniki SSE-357V. Ich brzmienie jak najbardziej mi odpowiada i chciałbym pójść w tym kierunku. Niestety kolumny sa zbyt duże i muszę poszukać nowego rozwiązania. W mieszkaniu wypuściłem już kable w ścianach na wysokości 100cm (2 przód i 2 na tył za kanapa). Szukam jakiegoś zestawu 5.1, np: https://www.olx.pl/oferta/harman-kardon-bds570-subwoofer-i-glosniki-CID99-IDA9MGl.html Pytanie czy to ma w ogóle jakiś sens? Moze zostawię obecny wzmacniacz i poszukam samych głośników 5.1? Czy macie do polecenia jakiś zestaw, który będę mógł powiesić? Z góry bardzo dziękuje za pomoc! Fajnie jakbyśmy się zmieścili chociaż do tych 1500zł. Jeśli nie to postaram się jeszcze coś dolozyc Pozdrawiam, Filip Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 sierpnia 2019 Napisano 5 sierpnia 2019 Niestety ale tego typu sprzęt to nawet nie namiastka kina domowego. Lepiej wydać te 1500 zł na piwo. Wrażenie dużo lepsze 🙂. A mówiąc poważnie - jeśli chcesz kino domowe podnieś kwotę do 4000 - 5000 PLN wtedy branża coś doradzi. Albo zacznij budować kino na raty. Odpisz, cytując
fuma93 Napisano 5 sierpnia 2019 Autor Napisano 5 sierpnia 2019 Cześć, bardzo dziękuje za odpowiedz! Naprawdę nie znajdę żadnych głośników 5.1, które w miarę przyzwoicie będą odtwarzać głównie seriale z netflixa + muzykę (house/hip hop) poniżej 4 000zł? Teraz wpadł mi w ręce taki sprzęt: https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-zestaw-kina-domowego-denon-5-1-dht-1311-xp-CID99-IDx2l0u.html Tutaj również szkoda kasy? Jeśli już nawet pójdę w raty to co proponujecie? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 6 sierpnia 2019 Napisano 6 sierpnia 2019 Ja proponuję, żebyś podjechał do jakiegoś salonu i posłuchał jak gra zestaw kina domowego za ok 4000 - 5000 zł a potem jesli masz mozliwość posłuchaj tego za 1500 zł. Bo wydaje mi się, że na razie to głównym wyznacznikiem just tutaj cena. Odpisz, cytując
fuma93 Napisano 7 sierpnia 2019 Autor Napisano 7 sierpnia 2019 Nie będę sciemniac, ze mnie stać na zestaw za 5 tysięcy złoty na chwile obecną Ze wzgledu na gabaryt jako podstawę wybrałem suba: Yamaha YST-FSW050 Teraz pytanie co do satelitek, oczywiście szukam również używanych modeli. Serdeczna prośba o nakierowanie na dany model/Firmę. Dzieki! Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 sierpnia 2019 Napisano 8 sierpnia 2019 Ja na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z tego typu "wynalazkami". Sam przez wiele lat użytkowałem plastikowy zestaw "kina domowego", który nijak się ma nawet do budżetowego zestawu, który mam teraz albo do tych z przedziału 4000 - 5000 PLN proponowanych przez branże. Jeżeli nie stać Cię na całość to kup jakiś używany ale sensowny amp AV plus 2 fronty a potem z czasem rozbuduj to o kolejne klocki. Odpisz, cytując
fuma93 Napisano 8 sierpnia 2019 Autor Napisano 8 sierpnia 2019 Seba, chciałbym ci podziękować, że tak dzielnie towarzyszysz mi w tej konwersacji :)! Zaden większy sub mi się niestety nie zmieści, wiec muszę pozostać przy tym modelu, jeśli w ogóle jakiś chce. Ostatnio byłem na odsłuchu satelitek Bower Wilkins m1 i przyznam, ze byłem bardzo miło zaskoczony. Znalazlem używki na Allegro 5.0 w dobrej cenie. Czy taki zestaw podejdzie do mojego obecnego amplitunera AV? Sony STR-DG500 Z góry dzięki! Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 sierpnia 2019 Napisano 8 sierpnia 2019 Weź ten Amp pod pache, podejdź do top hi fi i posłuchaj jak to gra. Nikt za Ciebie nie zdecyduje 🙂. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 sierpnia 2019 Napisano 9 sierpnia 2019 Nie zmieści? To co pchasz go do szafki? Co do satelitek to szukaj Klipsch S10/S20 Zadko spotykane ale kosztują gorsze a grają świetnie Odpisz, cytując
fuma93 Napisano 11 sierpnia 2019 Autor Napisano 11 sierpnia 2019 Mam bardzo długi stolik rtv i zaraz obok stół, wiec jakbym postawił tam suba to by nie było przejścia Znalazlem takie dwa modele (blisko mojego domu). Warte uwagi? https://www.olx.pl/oferta/klipsch-r14s-surround-gwarancja-CID99-IDzwoQc.html Odpisz, cytując
Recommended Posts