Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, 

Na wstępie zaznaczę, iż audiofilem nie jestem i nie mam wygórowanych wymagań w żadnym asoekcie.

Dorwałem w dobrej cenie i dobrym stanie parę JBL tlx 150. Szukam wzmacniacza który w stereo ładnie zagra. Muzyki słucham każdej, ale generalnie lubię mocny, nawet dominujący bas. Zależy mi także na bluetooth (nie mam orientacji w temacie, czy zintegrowane odbiorniki mają jakąś przewagę nad tymi podłączanymi więc nie wiem czy szukać wzmacniacza bez bluetooth i dokupić odbiornik czy wzmacniacz już z bluetooth).

Napisano

A jaką to ceną dysponujesz na ten wzmak?

Nie znam kolumn. Słuchałeś ich? Czy grają miękkim czy twardym basem?

Wzmacniacze z wbudowanym BT są jednak znacznie sroższe. To domena nowych urządzeń. A pewnie szukasz używanego? Zatem może lepiej dołączyć odbiornik po chinchu?

Napisano

Odsłuchałem płyt które sprzedający akurat miał pod ręką - głównie rock. Zagrały ładnie, raczej twardszym basem ale liczę jeszcze na jakąś regulację. U mnie będzie wszystko, z przewagą szeroko pojętego popu. Nie ukrywam że cieszyłby mnie wzmacniacz (używany oczywiście) w okolicach 500 zł, ale do 1000 obecnie mogę dać 

Napisano

Dzięki wielkie

Zastanawia mnie jeszcze tylko, czy taki stary Harman zagra jak trzeba w moim przypadku - źródło oparte o telefon i transmisję Bluetooth. Jak mogą wypaść nowoczesne sprzęty , np. taka Yamaha R-N301 z MusicCastem z takimi kolumnami JBLa z 94 roku? :)