Skocz do zawartości

Opinie nt ONKYO TX-8270 + Magnat Shadow

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Napisano

Witam

Jestem po teście Yamahy 602 i 803D. Zaznaczam, że nie jestem znawcą, ale różnicę w jakości dźwięku jestem w stanie wychwycić. I taką też wychwyciłem pomiędzy obydwoma amplitunerami Yamahy. Jakby to ująć..... 803 ma to pier..olnięcie :D A tak na poważnie to naprawdę da się wychwycić głębszy, mocniejszy dźwięk. Zdecydowałem się dopłacić tę różnicę, bo chcę związać się na dłużej z tym sprzętem.

Kolumny to Heco Aurora 700. Produkują solidne brzmienie, mi się podoba ta charakterystyka.

Generalnie jestem bardzo zadowolony z zakupu, Słuchanie muzyki czy też dobrego filmu to całkiem inna bajka niż dotyczas, mnogość funkcji amplitunera to duży plus. Jedno co faktycznie może przeszkadzać w funkcjonalności to "żonglowanie" pilotami, zatem gdyby 803D miała hdmi to byłaby spora zaleta, ale da się przyzwyczaić.

Podziękowanie dla ekipy S4home za wypożyczenie sprzętu, który spędził u mnie więcej czasu niż było to ustalone ;) wypożyczenie i testowanie w warunkach docelowych sporo mi pomogło w docelowym wyborze.

Teraz czas na zabawy z nowym sprzętem, pozdrowienia dla sąsiadów 😅

pozdrawiam

Napisano
Dnia 17.09.2019 o 19:17, milosz napisał:

hehe, a wg mnie bliżej mi do Onkyo, choć mówię tylko na podstawie przeczytanych testów i opinii :) 

Widze, ze odsluch wszystko zweryfikowal i ostatecznie wygrala Yamaha.

19 godzin temu, milosz napisał:

Teraz czas na zabawy z nowym sprzętem, pozdrowienia dla sąsiadów 😅

Najwazniejsze, ze Ty jestes zadowolony. Pozdrawiamy sasiadow!!!

Napisano

Bardzo dobrze że się na to zdecydowałeś. Odsłuch domowy to docelowo inwestycja. Tylko w ten sposób można zweryfikować brzmienie. Dlatego tym bardziej gratuluję wyboru. Masz u nas pełne wsparcie po sprzedaży :)

pozdrawiam