Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

w najbliższym czasie noszę się z zamiarem kupna Amplitunera do kina domowego i mam kilka modeli na oku, zależy mi przede wszystkim na odbiorze aplikacji Tidal,Spotify Itp. obsłudze Dolby Vision,4k i te wszystkie najnowsze bajery wejściu gramofonowym AVR oraz wyjściu Pre Out na Front, obsłudze Wifi na paśmie 5ghz, dwa wejścia HDMI na TV i np na projektor. Dotychczas byłem nastawiony na Yamaha RX V685 ale pojawiło się kilka innych ofert które się pojawiły i mnie zainteresowały, poczytałem troche i są godnymi konkurentami, chciałbym uzyskać od was porady który z wymienionych przeze mnie Ampli (lub innych ) polecacie

szukam używek, kwota max 2200zł

1. Yamaha RX-V685 ( ma wszystko co potrzebuje, troche plastikowy,delikatny)

2. Denon X3300 (brak wejścia AVR)

3. Onkyo RZ800 (odstraszają mnie opinie o padających HDMI)

4. Marantz SR5012 (odstrasza mnie ten śmieszny wyświetlacz )

będę wdzięczny za opinie oraz szerszy opis modeli, ich obsługi, wad, zalet oraz co najistotniejsze ich pracy :) 

Napisano (edytowany)
39 minut temu, Beliar91 napisał:

3. Onkyo RZ800 (odstraszają mnie opinie o padających HDMI)

Heh odkąd przeglądam fora audio , ciągle jest o padającym HDMI w ampli kd onkyo ;)  Mój ma ponad 2 lata  co prawda inny model ,ale o serii 6xx też były podobne tematy, nic nie padło ,a mocno używany.

Padnie 2-3 pieniaczom na forum i potem taka opinia się ciągnie , chyba ,że @S4Home może potwierdzić iż padaka

Edytowano przez Kubakk
Napisano (edytowany)

Ja brałbym marantza. W muzyce moim zdaniem zagra najlepiej a po dorzuceniu wzmacniacza, który napędzie fronty dostanie też kopa w kinie. A kolumny brałbym dali oberon 7. Takie moje zdanie. 

Edytowano przez seba3002
Napisano

Szczerze to HDMI w Onkyo i padanie to raczej kwestia historii. Mam pewne wrażenie że wiele osób to powiela a nie sprawdza. Ja miałem lat 5 Onkyo i nic mu nie bylo. Druga sprawa to padanie HDMI było bardzo ale to bardzo uzależnione od wentylacji urządzenia. 

Sami wiecie jakie są teraz szafki, bo temat powiela się kilka razy w tygodniu. 

Początkowo cała płytka HDMI była montowana zbyt blisko zasilacza tudzież radiatorów. I nie był to błąd konstrukcyjny. 

Przepraszam ale jeśli osobie padnie HDMI bo miała w zamkniętej szafce ampli a takie przykłady widziałem , i później pisze jakie to Onkyo jest G no to.......

Ustalmy Onkyo grzeją się najbardziej że wszystkich ampli. Dlatego że są raczej najmocniejsze. Najrzywsze. Ale padanie płytek było także notowane w denonach i Yamaha no nie ma to znaczenia.

Te układy nadal nie lubią ciepła. Takie złącze. Trudno

Napisano

Jeśli głównie kino to Yamaha. Jeśli kino i muzyka to marantz ew Denon. A po środku onkyo. Zależy na jakim graniu Ci zależy, jaki budżet, jakie kolumny. Jedni wola yamahe inni denona. Nie ma, że ten lepszy a ten gorszy. Po prostu grają inaczej 😊