Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Siemanko!

Potrzeba mi słuchawek do słuchania Hard Rocka i Metalu (Guns N Roses, Motley Crue, Van Halen, Metallica, Ratt, Whitesnake, Poison, AC/DC...)

Budżet 400-500zł. Mogą być używane.

Dotychczas korzystałem z CAL! Odnosząc się do nich potrzeba mi przede wszystkim więcej ciepła. Bass w CAL jest dla mnie za mały i sztywny. Lubie wyraźnie słyszeć gitarę basową oraz centalkę. Góra wydaje się być czasem kłująca w uszy. Potrzeba mi też przestrzeni.

Fajnie też gdyby dobrze wyglądały, bym mógł z nich korzystać nie tylko w domu.

Źródło dźwięku: Focusrite SCARLETT 2 i 2 2Gen, czasem telefon

Na co w takim budżecie warto zwrócić uwagę?

Edytowano przez Karol Gotszlik
Napisano

Cześć,
CAL! to bardzo udane słuchawki i podejrzewam, że w kwocie ~500zł będzie bardzo ciężko znaleźć słuchawki, które przebiją  CAL!. Można spróbować Hifiman Edition S lub Meze 99 Neo ale w obu przypadkach budżet przekraczamy niemalże 2-krotnie. 

Napisano

Sporo zależy od tego jakie są to słuchawki i w jakiej są cenie. W przypadku mało używanych słuchawek które są dużo taniej niż nowe w sklepie, pewnie warto. W przypadku mocno leciwych, trzeba się liczyć z tym że z czasem tworzywa mogą być już bardziej kruche, pady mogą być do wymiany i może być różnie. Mogą służyć długo jeśli będą dobrze traktowane lub bardzo szybko ulec rozkładowi. Dużo zależy od ich konstrukcji. Warto zainteresować się dostępnością padów i w jakich cenach są oryginalne i ich zmieniki.