Piotr Sonido Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia Wypnij wszystkie kable , sprawdź wtyki. Może jest jakiś lipnej jakości. Oczywiście przy wyłączonym sprzecie. Podłącz jeszcze raz. Jak problem bedzie się powtarzał to wepnij bez amplitunera. Musimy po kolei eliminowac żrodła problemu. Mozliwe źrodła. Tylko tak dojdziesz do diagnozy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john maj Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia No właśnie 3 dni tak zrobiłem, że wyjąłem i włożyłem wszystkie HDMI i przetarłem ponownie kurz zarówno w ampli jak i na TV i wczoraj też nic się nie stało: grałem jak i oglądałem film z playera. Dzięki za wskazówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia Nie ma sprawy. Może coś sięstało z wtykiem. Utlenił się w nieodpowiednim miejscu albo coś. Jak jest dobrze to się ciesze 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john maj Napisano 6 kwietnia Udostępnij Napisano 6 kwietnia Rozwiązanie leżało jednak po stronie telewizora, a nie amplitunera lub urządzeń wejściowych. Mimo, że to dział audio pozwolę sobie przedstawić rozwiązanie bo może ktoś będzie miał podobny problem. Rozwiązanie znalazłem na jednym z materiałów na YT. Otóż w TV Samsung w takich przypadkach, że na chwilę obraz się restartuje i pokazuje się logo należy rozwiązać w następujący sposób: - wyłączyć w opcjach: ogólne - sieć - ustawienia eksperckie - włącz za pomocą urządzenia przenośnego (smartfon, tablet itp) - wyjąć na minimum 2 min. wtyczkę z kontaktu i ponownie włączyć (ja na godzinę rozłączyłem) Nie wiem dokładnie, który sposób zadziałał bo zastosowałem oba, ale najważniejsze, że (na razie) działa.... Tzn od 3 miesięcy... Zacząłem tak rozkminiać co to się zadziało, że raptem od początku roku tak się zaczęło robić i po porach w jakich mi się to przytrafiało doszedłem do wniosku, że prawdopodobnie moja młoda sąsiadka dostała na gwiazdkę nowy TV i chciała się jakoś dostać na mój TV.... Ale ten wniosek się nasunął już po tym jak to wyłączyłem 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts