maciek8791 #1 Napisano 2 listopada 2019 Dzień dobry, mam następującą sytuację : posiadam onkyo tx rz 830 oraz tv sony xf9005. Mam w tej chwili tak podłączone wszystko : do wejść in onkya wchodzi ps4, dekoder n-ki oraz apple tv 4k. Na wyjściach onkyo main jest TV, a sub - projektor. Problem polega na tym, że nie działa mi sterowanie piotem TV głośności ampli, ani nic się nie wzbudza razem - wszystko muszę uruchamiać i wyłączać ręcznie. Czy to normalne przy takim setupie? Może powinienem spiąć bezpośrednio np. dekoder n-ki z tym TV a nie przez ampli - tylko że wtedy, nie wypuszczę już obrazu na projektor z telewizji n. Dodam, że przerobiłem ustawienia hdmi - w TV wszystko przy bravia sync jest powłączane. W Onkyo oczywiście też cec, hdmi pass throught wszystko jest powłączane. Kable są dość nowe. pozdrawiam Maciek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 4 listopada 2019 Po pierwsze zobacz czy w opcjach amplitunera oraz tv masz podłączane wszystkie funkcje na on. Control i takie tam. Po drugie sprawdź czy TV wpiąłęś do złącza arc. Nie wszystkie HDMI w tv nimi są. Po 3 sprawdź kabel. Nie każdy kabel HDMI obsługuje arc. Po 4 arc nie zawsze działa Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach