Technotin Tuba Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 Dzień dobry, przez przypadek do amplitunera sony 3500es podłączyłem lewa kolumnę canton 490 na odwrót, czyli plus do minusa, podczas kalibracji amplituner pokazuje Out Of Phase dla lewej kolumny, gdy poprawiłem błąd podłączyłem poprawnie plus do plusa amplituner pokazuje Out Of Phase na obu przednich kolumnach canton, z ciekawość ponownie pozmieniałem plus do minusa na obu kolumnach, po kalibracji sony 3500es już nie pokazuje Out Of Phase. Pytanie co robić, zostawić niepoprawne plus do minusa podłączenie? amplituner widzi je jako poprawne, pomieszczenie jest małe, pomiar robiony nie oryginalnym mikrofonem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 7 listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 cześć, podłącz poprawnie, a info kalibracyjne o niepoprawności fazy olej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 Chyba że coś jest źle jednak. W kolumnach jamo 606 to było nagminne że jakich chińczyk podłączał na odwrót. Serio. Można poczytać o tym na necie. Kolumny nowe? Bo może warto by wykręcić terminal i sprawdzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 7 listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 ale prawdą jest, że ampli potrafi w tym względzie "ześwirować" chociażby ze względu na akustykę pomieszczenia. Natomiast jeżeli faktycznie jakiś geniusz potrafi popieprzyć podłączenie w samych kolumnach, to ja nie mam pytań Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 W końcu to model made on germany. Więc nie wiadomo kto to składa. Turek? Irańczyk? To prawda że amplituner może też wariować. Ale nie podważał bym problemu kolumn. A na słuch jak jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 7 listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 ja niczego nie podważam, jestem tylko w szoku 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technotin Tuba Napisano 7 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 Na słuch jest dobrze, można to jakoś sprawdzić bez podłączania innego amplitunera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technotin Tuba Napisano 7 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 Dziękuje za odpowiedzi, przekręciłem kolumnę do ściany i nagle amplituner widzi ją jako prawidłową, sprawa się wyjaśniła ,akustyka pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 Plusik dla marcoxa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts