maarcin80 Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 Witam mam posiadam projektor z wyjściem audio Jack 3,5 mm i chciałbym podłączyć ten projektor pod kino domowe który posiada wyjście optyczne czy ten kabel pomoże mi na uzyskanie dźwięku na kinie domowym czy jakiś konwertery muszę mieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 dziwnie kombinujesz... napisz pokrótce, w dwóch słowach, co będzie źródłem tego, co wyświetlić ma projektor, jaki to projektor, jakie kino? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maarcin80 Napisano 14 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 (edytowany) Projektor z chin tanioszka za 100$ a kino domowe sony Nie wiem nie znam się dlatego pytanie do ludzi ogarniętych w temacie Co do tego co będzie oglądane to różnie,z dekodera bajki np , granie na konsoli Edytowano 14 listopada 2019 przez maarcin80 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 co do źródła, to chodziło mi właśnie o urządzenie (dekoder, konsola etc.), to że bajki, to już Twoja sprawa w normalnych warunkach, to dźwiękiem powinieneś wejść bezpośrednio ze źródła do kina. Nie widzę sensu wplatania w ten cały obieg jeszcze projektora (nie do tego on służy). W zasadzie rozwiązanie na które wpadłeś, mogło by zadziałać, ale jego jakość będzie pozostawiać wiele do życzenia. Natomiast w rozwiązaniu dot. wejścia bezpośrednio ze źródła do kina - będziesz musiał za każdym razem przełączać sprzęt, z którego akurat będziesz korzystał (z racji ograniczenia gniazd do jednej sztuki) Bo jak rozumiem jesteś pewien, że w tym "kinie" optyk, to jest WEJŚCIE, a nie WYJŚCIE?! Na zdjęciu masz tam coś do niego podłączone - działa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maarcin80 Napisano 14 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 Tak mam podłączone pod telewizor optyk i śmiga wszystko konsola,dekoder i cały smart kktóry obsługuje w tv czyli netflix itp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 ok, czyli masz TV, a projektor używasz przy okazji?! Więc ja bym pozostał przy rozwiązaniu podłączania źródła bezpośrednio w kino, na czas "projekcji". Taka specyfika tego rodzaju plastikowego kina - i tak szacun za to wejście optyczne Mało wygodne, ale lepsze rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy. Jak widzę, masz w nim jeszcze analogowe wejście RCA. Może ktoś coś rzuci innego?! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maarcin80 Napisano 14 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 Tak własnie myslałem jeszcze analogowym spróbować nie musi to być nie wiadomo co ale np fajnie np meczyk zobaczyć sobie na dużym ekranie i odsłuchać na kinie a niżeli na głosnikach z tv ;))co gorsza wbudowanych głośnikach z projektora:) wieczorem do tego usiąde i dam znać Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 Ten kabel nie zadziała. To jest połączenie toslink mini<->toslink. Wymaga nadajnika optycznego. Konwertery są, ale drogie i niezbyt sensowne. Ale obraz i dźwięk przesyłasz przez HDMI, zgadza się? To masz coś takiego: https://m.pl.aliexpress.com/item/32949359163.html?src=google&_randl_currency=PLN&_randl_shipto=PL&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&albcp=7475390582&albag=86517635691&trgt=299423776478&crea=pl32949359163&netw=u&device=m&gclid=Cj0KCQiAk7TuBRDQARIsAMRrfUbSn2VhbIL-_fvM2Cv3dOEjXVaTa12ircckNz9qBqT1EVNmJNLS-0caAjH6EALw_wcB (pierwszy znaleziony link) Przelotka hdmi, która wyciąga ścieżkę audio i przekazuje na spdif. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts