Kamill00 Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 Cześć. Zapraszam kolegów do podsumowania roku 2019 w tematyce audio. Oczywiście zostało jeszcze 6 tygodni, ale nikt nie będzie zapewne pisał w "przedświątecznej gorączce". Mam na myśli, jakich dokonaliscie zmian w swoim systemie ( kto się nie chce chwalić marką może napisać, że zmienił w tym roku np. dwa razy odtwarzacz CD). Czy zmieniliscie swoje podejście lub przekonaliscie się do czegoś - czego byliście przeciwnikami ? (np. zmiany kabli, przesiadka z tranzystora na lampę itd). Zmiana gustów muzycznych? - proszę pisać. Ogólnie......dajcie znać co Wam przyniósł 2019r w audio. Pozdrawiam P.S Też coś napisze w wolnej chwili 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 W 2019r : - zakup 3 par lamp sterujących - upgrade dac-a - zrobienie kabla rca (wzmak-dac) - w planie zakup centrala do KD Zaskoczyło mnie jak porządny kabel rca ograniczył "szum" , polepszył tzw. czarne tło. PS: wydawało mi się ,że był już taki temat , tego samego autora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 14 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 @Kubakk może był jakiś podobny - może bo nie pamiętam tak naprawdę, ale nie typu podsumowania całego roku 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 14 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 To teraz ja lecę z głowy po kolei: Wzmacniacze/Amplitunery: 5 (zostały 3) Monobloki: 1 Gramofon:2 (został 1) Szpulowiec:1 Kolumny:2 (zostały 1) Kable RCA: 6 (zostało 5) Kable zasilające: 5 Listwa zasilająca:1 Kable głośnikowe: 3 Pre gramofonowy: 1 Lampy ECC83: 3 pary (została 1) DAC: 1 Odtwarzacz strumieniowy: 1 (zostało 0) Wkładki gramofonowe: 3 (została 1) Akcesoriów: mnóstwo Muzyka: Płyty winylowe: 80 szt. Jeśli chodzi o to jak zmieniło mi się postrzeganie świata audio, ponieważ rok temu byłem posiadaczem zestawu HK 3770 +2 kolumn (przeznaczonych do kina domowego) KEF KHT + 2 kabli głośnikowych Melodika.......w kolejnym odcinku 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 (edytowany) 2019; całkowita przebudowa systemu a w zasadzie głównie wymiana sprzętu bo się "znudziło" i była chęć posłuchania czegoś innego. 1, Wymiana 3 amplitunerów lampowych na 2 wzmacniacz lampowe 2. W połowie roku trafiło mnie w temacie decków; zakup 2 sztuk w tym jeden z nich to perełka w stanie jak igła. 3, Kasety magnetofonowe jakieś 20 sztuk w tym kilka Maxwell NOS z rynku japońskiego. 4, Wymiana gramofonu 5. Zakup wkładki pickering xv-15 6. Lampy zakup ok 50 sztuk na zapas; 6SL7, 6SN7, EL95, EL86, 6S33S, EM34 7. Lampiak z 1959r, perełka 8. Kolumny na AD9710 9. Płyty gramofonowe jakieś 20 sztuk +walizka na płyty 10, Meratronik V640 tak dla bajeru I to tyle. W 2020 zapewne znowu coś się tam sprzeda, kupi, wymieni i jest ciekawie Edytowano 16 listopada 2019 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 9 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2020 W sumie całość w 2019. Początek przygody ze stereo 01.2019: Yamaha A-S701 System Audio Saxo 50 Chromecast Audio 12.2019: Yamaha NP-S303 01.2020: XiangSheng DAC-05B - jeszcze czekam na dostawę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts