Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Poszukuję wzmacniacz do kolumn Dali 4B. Brzmienie ich jest bardziej jasne. Kolumny będą służyć głownie do oglądania filmów i okazjonalnego słuchania muzyki pop, indierock. W połączeniu ze wzmacniaczem Pioneer, pożądana barwa dźwięku była w trybie Loudnes. 

DENON PMA-980R czy Pioneer A 676

Jestem w trakcie licytacji pma-980r z zamiarem wygranej ale pojawił mi się w okolicy Pioneer A 676 za 500 zł 

Napisano (edytowany)

Hej.

Pioneer A 676 może Ci się spodobać. To granie pełne po cieplejszej stronie z dużą ilością niskich tonów. Musisz tylko wiedzieć o tym , że ten wzmacniacz nie jest zbytnio rozdzielczy. Niskie tony są mocne, ale niezbyt dobrze kontrolowane, bardziej pulchne. Więc jeżeli Twoje kolumny mają rozdzielczość na całkiem dobrym poziomie i w miarę szybki kontrolowany bas to może się zgrać dobrze.

Jakbyś mógł dołożyć kilka stów to możesz upolować wyższy model tj. Pioneer A 757, A777. Jeszcze lepsze granie w pewnych aspektach i wydajność prądowa.

Kolejny wzmacniacz, który również gra ciepło, dosyć "analogową" barwą jak na tranzystor to Harman Kardon 665/665 Vxi.

Ciepłe granie z ładną barwą to również stary NAD 3020. To zupełnie inne granie niż nowsze NAD'y. Tylko , że tutaj nie wiem jakie masz pomieszczenie i czy prawidłowo napędzi Twoje kolumny bo akurat ten model bardzo mocny nie jest, ale jak nieduże pomieszczenie i nie szalejesz z głośnością to również dobra opcja, czym bardziej , że Twoje kolumny mają wysoką skuteczność. Trochę większą moc ma model NAD 3240 PE, na którego też, a nawet i bardziej można polować. Barwowo one grają bardzo podobnie, a ten drugi ma mocniejsze niskie tony.

Do wyboru , do koloru ;)

Tego Denona o którym piszesz nie miałem to się nie wypowiem.

Pamiętaj , że przy zakupie leciwych wzmacniaczy jest ważne , aby były zdrowe na oryginalnych podzespołach.

Oczywiście odsłuch ze swoimi paczkami przed zakupem mocno wskazany, więc warto szukać sprzętu w swojej okolicy.

Edytowano przez mordor12