Grzegorz38 Napisano 20 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2019 (edytowany) A czymś się różni Denon 1500 r od 1500ae oprócz wyglądu? Bo czytałem że to blizniacze konstrukcje o bardzo podobnym brzmieniu , różniące się tylko kosmetyką w sekcji zasilania ,a nawet gdzieś znalazłem że starszy brat brzmiał lepiej , nie sądzę że między nimi będzie jakaś wielka zmiana . Tylko obawiam się że w starym 1500r mogą być już wyschnięte niektóre kondensatory z racji że te modele mają już parę wiosen . Edytowano 18 stycznia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz38 Napisano 1 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2020 Witam ponownie , a co panowie myślicie o - Cambridge audio 740a v2 i Cambridge Audio 651A ? porównanie do Nad c356 i Denon 1500ae Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz38 Napisano 13 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Witam ponownie , dokupiłem Cambridge audio 740a v2 , zrobiłem porównanie w domu z NAD 325 vs CA 740a , NAD poległ. CA 740a ma mniej basu i to do Quantum 605 lepiej pasuje , CA jest bardziej szczegółowy , scena szersza, wybiega więcej przed kolumny , jest ciut jaśniejszy ale w moim przypadku to reguluje OPAM-em w DAC- u np. -NJM5532 DD i gra jak trzeba Muszę przyznać że NAD czasami walił po uszach za bardzo średnicą. Z innymi kolumnami mógł by NAD zagrać pewnie lepiej . Na tą chwile zostaję CA na jakiś czas , a NAD idzie do sprzedania Pozdrawiam wszystkich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zkaleem zae Napisano 18 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2020 (edytowany) 356 jest rewelacyjny ale trochę podkoloryzowany względem marantza zdecydowanie dynamiczniejszy. Edytowano 18 stycznia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz38 Napisano 18 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2020 Co Panowie sądzicie o kolumnach Dali Zensor 7 do CA 740A ? Gdzieś znalazłem że dobrze wypadają na tle CA miał ktoś takie połączenie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts