HBanger Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Witam, Chciałbym podłaczyć się do tematu ponieważ również stoję przed wyborem Yamaha 685 i Denon 2600. Z tym, że 70% muzyka 30% filmy. Jestem zdecydowany , że będzie to amplituner a nie wzmacniacz. Chcę również podłączyć do tego Zensory 7. Czy mogę liczyć na jakąś podpowiedź? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Czy masz już te zensory? I czemu skoro 70% to muzyka decydujesz się na amplituner AV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HBanger Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 Nie mam, ale czytając opinie są dla mnie nr 1 pod wieloma względami. Chcę kupić wszystko razem. Amplituner ponieważ kolejnym krokiem będzie zrobienie kina gdzie jest już przygotowane pod rzutnik, ekran itd. Pewnie wtedy proporcje się trochę zmienią ale max 50/50. Dodam jeszcze że będzie szeroki styl muzyczny od chillout po metal. Lubię w dźwięku szczegółowość i w miarę odzwierciedlenie tego co artysta zamierzał przekazać. Czy 685 i zensor 7 to dobry do tego wybór? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 Posłuchaj Yamahy i denona z tymi zensorami a wtedy się przekonasz co wybrać. Może warto też odsłuchać innych kolumn i amplitunerów. Skoro muzyka ma stanowić 50% do 70% użytkowania sprzętu to może warto też posłuchać marantza, który z amplitunerow w stereo podobno radzi sobie najlepiej. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2019 Moim zdaniem z zensorami dużo lepiej gra Yamaha. Nie muli i gra swobodnie. Nic nie zyskujesz wybierając Denona. Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valdi Napisano 1 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2020 wracając do tematu kupiłem Yamahę RX-V685 i póki co podłączyłem do starych 5,1 - gra, na pewno lepiej Jest słyszalna różnica lecz chyba jednak czas na wymianę głośników i subwoofera dlatego proszę Was o pomoc w wyborze 5,1 do tej Yamahy - przeznaczyć na to zamierzam kwotę około 4-5 tyś. Jak wspomniałem na wstępnie typowe kino domowe do filmów, rzadko muzyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2020 W takim razie na prawdę zastanów się nad monitorami i dwa razy sub. Takie uderzenie będzie ok prostu lepsze. Monitor audio bronze 2/FX/ center i dwa razy magnat 302a Albo bardziej spójnie Heco aurora 300x4+ center + dwa razy aurora sub Pozostaje do dyspozycji w razie pytań . Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valdi Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Dnia 2.01.2020 o 07:47, S4Home napisał: W takim razie na prawdę zastanów się nad monitorami i dwa razy sub. Takie uderzenie będzie ok prostu lepsze. Monitor audio bronze 2/FX/ center i dwa razy magnat 302a Albo bardziej spójnie Heco aurora 300x4+ center + dwa razy aurora sub Pozostaje do dyspozycji w razie pytań . Pozdrawiam Wszystko spoko tylko kwestia czy zmieszczę się w budżecie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niconpl Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 (edytowany) również sie podepne, bo temat bardzo ciekawy i warunki zbliżone do moich, metraż ~26m2 Aktualnie Posiadam taki zestawik: STR-DE598, kolumny 5.1 Sony SS-MF450H + SR250 i jakiś sub również Soniaka, ogólnie całosć kupiona za kwote ~ 500zł używane Przez lata byłem zadowolony, ale coś ostatnio kręce nosem i bym chciał więcej.. Oglądam dużo filmów Netflix/PC i sporo też gram na konsolce PS4..muzyka sporadycznie. Ta Yamaha RX-V685 o której tutaj mowa jakoś mi sie spodobała ( ale jestem otwarty na propozycje ), podłączone by to było pod Tv Samsung q9fn. Pytanie jakie do tego kolumny dołożyć? całość bym chciał zamknąć w 5000zł i jestem równie otwarty na sprzęt używany, ale ze wskazaniem na nowy ( gwarancja itp ) Czy odczuje dużą zmiane ? - wywali mi flaki na lewo ? Oglądając filmy lubie jak mi sie flaki wywracają od basu wtedy kiedy trzeba, ale też dobrze słyszalne szczegóły w scenach gdzie sie dużo dzieje tzn wszelkie elementy tła typu łuski z broni opadające na ziemie kamyczki pani w toalecie gdzieś w tle bawiąza sie telefonem.. dźwięk nie może sie zlewać i każdy głośnik powinien coś opowiedzieć, no wiecie o co mi chodzi Edytowano 3 stycznia 2020 przez niconpl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMK Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Również zmieniałem sprzęt przesiadlem się z onkyo 656 wybrałem yamahe 685. Zmieniłem również TV i ostatecznie nie zdecydowałem się na OLEDa z uwagi na istotne wady tej technologi i wybrałem soniaka XG z pełnym podświetleniem. Jestem b zadowolony. 75cali z rewelacyjna jasnością i super kątami widzenia. Na froncie mam monitory audio rx8. Mam je od wielu lat i nadal jestem z nich najbardziej zadowolony. Grały na poczatku z denonem 1400, onkyo 656 no i teraz z yamaha 656. Wg mnie yamaha jest bardzo wyważona z tym MA RX8. Onkyo powalał przesadnie z dołem. Wysterowanie onkyo było problematyczne. Na korzyść Yamahy na pewno sterownie apką i mega szybką kalibracja głośników. Co do sterowania całością korzystam z logitecha najwyższego. Świetnie sobie radzi z pełną obsługa tv ampli itd. Co do sygnału dd+ to netflix nie puszcza pełnego bitstreamu a skompesowane dd+ więc nie ma znaczenia czy masz earc bo cześć tv że zwykłym ARC pokaze dolby atmos i ampli tak do odbierze. Poza tym ludzie mają kłopot ze stabilnoscia połączenia netflixa na jego dd+ po eARC/ARC z ampli (ja również) czekam na update softu w TV. Pełny Atmos ma chyba Apple tv 4k no i na pewno z blu Raya. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabmike Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Witam ja także się podepnę . Zamierzam kupić zestaw Q Acoustics 3050i 5.1 gdyż jest teraz w dobrej cenie około 4700pln czyli 1100 euro. Nigdy nie miałem kina domowego tylko soundbar JBL. Mój pokój to 40 m w kwadracie. Sprzętu będę używał głównie do oglądania filmów 80% a 20% do muzyki. także nie mam pojęcia jaki amplituner wybrać do tych głośników czy Yamahę czy Denona czy Pioneera czy warto dopłacać do Denona na serię 3600 czy dorzucić do serii 4500 czy w ogóle to nie ma sensu i kupić Denon AVR-X2600H.nie mam możliwości odsłuchu więc muszę polegać na was panowie i na waszej wiedzy i doświadczeniu.czy uważacie że w ogóle taki zestaw kolumn jest dobry opłacalny i spełni oczekiwania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niconpl Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 a ktoś sie orientuje jak przy polecanych nowych zestawach wypadają kolumny Yamaha ns555 ? używki można dostać za 1300zł za pare, a reszte sobie powoli kompletować z zestawy. Ampli zostajemy przy v685 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 Dnia 3.01.2020 o 16:26, Valdi napisał: Wszystko spoko tylko kwestia czy zmieszczę się w budżecie ? Napisz do nas zrobimy co mogę. Kolumny Yamahy nie. Już dawno ta firma nie zrobiła dobrych kolumn. Oczywiście cena robi swoje ale QA, monitor audio, melodika, tannoy Mercury, budżet zbliżony a wypadają dużo lepiej. Zapraszam was panowie na odsłuch. Jak widzę wiele pytań a wciąż nie jasne odpowiedzi. Pamiętajcie dajemy możliwość wyboru i wypożyczenia systemu do domu. Testujecie i wiecie co jest grane. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts