Daniel 1980 Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Witajcie Panowie , Moja prośba dotyczy (tak jak jest to w temacie ) wyboru odpowiedniego wzmacniacza do zakupionych kolumn AudioVector QR1;) Może od razu zacznę od podstawowych informacji: sprzęt będzie grał w pokoju który ma mniej więcej 20 m2. Muzyka której słucham to przede wszystkim brzmienia spokojniejsze - instrumentalne , klasyczne , czasami spokojniejszy chilloucik itp. Budżet który mam przewidziany na wzmacniacz to max. 3.500 zł. Dobrze by było gdyby wzmacniacz miał możliwości łączy cyfrowych a przede wszystkim bym mógł do niego podłączyć smartfona lub laptopa . Fajnie by było gdyby posiadał łączność bezprzewodową. Wstępnie zwróciłem uwagę na te wzmacniacze : - Cambridge CXA60 - Cyrus One - Rotel A12 Myślałem tez o amplitunerze stereo Denon DRA- 800h - wiem Panowie, że pewnie zaraz napiszecie że najlepiej kupić wzmacniacz stereo a nie amplituner ale ten Denon jest funkcjonalny i ma również dużą moc do napędzenia kolumn:)... tak czy inaczej zależało by mi na w miarę ciepłym brzmieniu ale zachowującym również naturalność i szczegółowość brzmienie . Dzięki za wszelkie uwagi i propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 (edytowany) 7 godzin temu, Daniel 1980 napisał: Budżet który mam przewidziany na wzmacniacz to max. 3.500 zł. Dobrze by było gdyby wzmacniacz miał możliwości łączy cyfrowych a przede wszystkim bym mógł do niego podłączyć smartfona lub laptopa . Fajnie by było gdyby posiadał łączność bezprzewodową. Mysle, ze zaden wzmacniacz nie da rady spelnic Twoich wymagan w jednym urzadzeniu. Denon DRA-800H jest dobrym rozwiazaniem do tego czego oczekujesz od urzadzenia i przede wszystkim jak chcesz ocieplic brzmienie. Edytowano 29 listopada 2019 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 (edytowany) Ale te qr1 to raczej chłodne granie . Pzdr Edytowano 29 listopada 2019 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 (edytowany) Zgadza sie maja chlodne brzmienie i autor chce je ocieplic lub chyba, ze je zmieni na inne cieplejszsze. Dlatego wybralem Denona poniewaz przyblizy autora do tego czego szuka oraz funkjonalnosc urzadzenia. Edytowano 29 listopada 2019 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel 1980 Napisano 29 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Dzięki Panowie za te informacje. Faktycznie zależy mi na ociepleniu tych kolumienek i barwy ich brzmienia . Zobaczę w takim razie to połączenie z Denonem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Advance acoustic. Z ciekawości posłuchaj. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 2 godziny temu, Daniel 1980 napisał: Faktycznie zależy mi na ociepleniu tych kolumienek i barwy ich brzmienia . Zobaczę w takim razie to połączenie z Denonem Daj znac jak takie polaczenie wypadnie czy bylo ok lub czego brakuje? Z wymienionych przez Ciebie wzmacniaczy odpadaja napewno Cambridge Audio CXA60 i Rotel A12 poniewaz brzmienia nie ociepla. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Olszewski Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Dzięki, faktycznie posłucham ADVANCE ACOUSTIC . W tym budżecie to będzie model : X-i75 i X-i90, może X-i105. Fajna opcja do sprawdzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Xi90 bym odpuścił. AA posiadałem przez jakiś czas xi75 i map 105 przyzwoite granie po 20%rabatach są jakieś ograniczenia ale przy tych cenach nie ma co narzekać zależy na czym komu zależy w brzmieniu. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Olszewski Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Ok, to w takim razie będę próbował odsłuchać na X-i75;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Myślę że w cenie ok 4tys można wyrwać z cd5 do kompletu, no ale posłuchać z ciekawości bo może nie przypasuje. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 Podobaja mi sie te wzmacniacze z wygladu chociaz nie mialem jeszcze okazji ich sluchac. Z jakimi kolumnami gral u Ciebie ten wzmacniacz ktory mieles? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 (edytowany) Z Monitor Audio bx5 i Heco Music Style 500 Z MA to jest bardzo dobre połączenie, ogólnie z jasnymi kolumnami. Pzdr Edytowano 30 listopada 2019 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 Audiovector QR1 to naprawdę bardzo dobre kolumny, które aby pokazać swój potencjał dźwiękowy, potrzebują dobrej klasy wzmacniacza. Oczywiście Denon DRA-800H bez żadnego problemu je wysteruje i będzie pewnie najlepszym wyborem wśród amplitunerów sieciowych ze względu na swój charakter brzmienia. Ale to nie jest klasa tych monitorów. Zdecydowanie polecam klasyczny wzmacniacz, a funkcje sieciowe wyrzucimy do zewnętrznego urządzenia. Cambridge Audio a szczególnie Rotel nie będą dobrym wyborem, Cyrus One już lepszy, chociaż to nadal żywo, energicznie grający wzmacniacz. Moim zdaniem najlepszą opcją będzie Advance Acoustics X-i75, ewentualnie Arcam SA10, Atoll IN100SE (chociaż tutaj rzeczywiście może być zbyt wyraźnie wyeksponowana góra pasma) oraz troszeczkę drożej Musical Fidelity M2si oraz świetny hybrydowy Vincent SV-500. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Olszewski Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 (edytowany) Dzięki Panowie jeszcze raz za te wszystkie informacje . Wiem teraz w jakim kierunku dokonać odsłuchów:) ... jeżeli chodzi o Advance Acoustics X-i75 to czy kolejna numeracja tych wzmacniaczy - czyli x-i90 ,X-i105 oznacza wzmacniacze nowsze? I czy barwa tych modeli jest inna niż X-i75? z parametrów widzę że i90 i i105 mają większą moc. Edytowano 30 listopada 2019 przez Łukasz Olszewski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 (edytowany) Cyfra modelu to moc Natomiast 5 z tyłu to nowsza wersja. Dla mnie osobiście z tej 3., xi75 moc wystarczająca a wyżej 105 dodatkowa para wejść głośnikowych a brzmienie pewnie to samo. Więc kasę przeznaczył bym w cd jak pójdziesz w tą firmę, nie często się ją poleca, porównaj CA i Denonem i będziesz miał rozeznanie. Pzdr Edytowano 30 listopada 2019 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 (edytowany) 3 godziny temu, Dedal75 napisał: Z MA to jest bardzo dobre połączenie, ogólnie z jasnymi kolumnami. Pzdr W takim razie bede musial sprawdzic ta marke poniewaz sam posiadam MA. Edytowano 30 listopada 2019 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Olszewski Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 Dzięki „ Dedal75” w takim razie obczaje temat z modelem X-i75 i zobaczymy co lepiej mi podpasuje 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 (edytowany) @lysyrafal a co masz z MA?. Pzdr @Łukasz Olszewski nie ma za co 😉 Edytowano 30 listopada 2019 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 MA Silver 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 No może być fajnie. A co je teraz napędza? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 Yamaha A-S701 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 I jak jest, nie za jasno Nie znam wzmakow Yamahy tak wyszło, nie licząc ampli Kolegi . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 (edytowany) Yamaha gra skrajami pasma. U mnie samo to polaczenie nie gra jakby sie moglo wydawac jasno gdyz mam maly pokoj. Kolumny te schoda bardzo nisko i maja miekki bas. Chce zaznaczyc iz kolumny sa one ustawione w samych rogach pokoju poniewaz tak mi najbardziej odpowiada ich brzmienie. Edytowano 30 listopada 2019 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts