Jarosław Słowik Napisano 9 grudnia 2019 Napisano 9 grudnia 2019 (edytowany) Witam, szukam sprzętu do słuchania muzyki, główne źródło youtube z tv i czasem tidal, radio internetowe np. tune in też by się przydało. Pokój 17m, 5m szer. x 3,5m. Sprzęt musi się załączać razem z telewizorem i w tym jest problem... Najlepszy byłby soundbar, ale mi nie zależy na filmach tylko muzyce. Zależy mi na łagodnym naturalnym brzmieniu i jako takiej przestrzenności dźwięku. Także w grę wchodzi amplituner + kolumny podstawkowe, miniwieża hi-fi: np, panasonic pmx92 , soundbar? Edytowano 9 grudnia 2019 przez Jarosław Słowik Odpisz, cytując
Iron Napisano 9 grudnia 2019 Napisano 9 grudnia 2019 Czyli amplituner stereo. A jeśli chcesz mieć taką funkcjonalność to taki który ma wejścia HDMI , aby sterować TV i odwrotnie. Chyba trzeba poczekać na branżę 😉 Odpisz, cytując
Jarosław Słowik Napisano 9 grudnia 2019 Autor Napisano 9 grudnia 2019 (edytowany) Myślę nad onkyo 8220, ma optyka pod tv więc chyba się powinien włączać i dać sterować z pilota od tv? Czy będzie jakaś różnica w dźwięku z tv? Zastanawiam się teraz nad kolumnami, Dali Zensor 1 czy 3? Lub coś innego. Edytowano 9 grudnia 2019 przez Jarosław Słowik Odpisz, cytując
Iron Napisano 9 grudnia 2019 Napisano 9 grudnia 2019 (edytowany) 1 godzinę temu, Jarosław Słowik napisał: Myślę nad onkyo 8220, ma optyka pod tv więc chyba się powinien włączać i dać sterować z pilota od tv? Czy będzie jakaś różnica w dźwięku z tv? Zastanawiam się teraz nad kolumnami, Dali Zensor 1 czy 3? Lub coś innego. Niestety , do sterowania wymagane jest HDMI. Gniazdo optyczne nie przesyła sygnału sterowania a jedynie dźwięk. Przykładowe modele ampltunerów: Denon DRA-800H, Onkyo TX-8270, Pioneer SX-S30DAB, z tym, że ten ostatni to slim. Lecz z nimi chyba nie zmieścisz się w budżecie, choć tu wiele zależy od branży... Edytowano 9 grudnia 2019 przez Iron Odpisz, cytując
Jarosław Słowik Napisano 9 grudnia 2019 Autor Napisano 9 grudnia 2019 (edytowany) 1 godzinę temu, Iron napisał: Niestety , do sterowania wymagane jest HDMI. Gniazdo optyczne nie przesyła sygnału sterowania a jedynie dźwięk. Przykładowe modele ampltunerów: Denon DRA-800H, Onkyo TX-8270, Pioneer SX-S30DAB, z tym, że ten ostatni to slim. Lecz z nimi chyba nie zmieścisz się w budżecie, choć tu wiele zależy od branży... soundbary i wieża panasonic uruchami tv przez optyk... mniejsza z tym. Pionner s30dab mi pasuje bo jest slim 1600 w promocji aktualnie, jak on się ma do onkyo 8270 jeżeli chodzi o jakość dźwięku? Jakie monitory do niego? Za 2300 jest z fabrycznymi kolumnami. Edytowano 9 grudnia 2019 przez Jarosław Słowik Odpisz, cytując
Iron Napisano 9 grudnia 2019 Napisano 9 grudnia 2019 25 minut temu, Jarosław Słowik napisał: soundbary i wieża panasonic uruchami tv przez optyk... mniejsza z tym... Do sterowania potrzebne jest HDMI CEC, ale... może czegoś nie wiem. Pionner s30dab mi pasuje bo jest slim 1600 w promocji aktualnie, jak on się ma do onkyo 8270 jeżeli chodzi o jakość dźwięku? Jakie monitory do niego? Za 2300 jest z fabrycznymi kolumnami. Poczekaj cierpliwie na kogoś z branży, na pewno z chęcią pomogą Odpisz, cytując
Recommended Posts