BahHampug Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 Witam! Udało mi się tanio kupic gramofon Technics SL-DD33. Poszukuje do niego wzmacniacza, najlepiej vintage - żeby pasował do gramofonu. Kolumny jakie posiadam to Heco Aleva 602GT, kable Oehlbach Ice Blue. Ktoś rzuci jakimś typem? Jeżeli chodzi o cenę, to im taniej tym lepiej, maksymalnie ~1000zl. Dziękuję z góry za wszystkie propozycje, pozdrawiam serdecznie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 (edytowany) @BahHampug Im taniej... To tak nie idzie. Napisałeś w złym dziale. A lampowca do 1000 zł nie kupisz.. Chyba, że lampy szt 2, np. 😂 Do wzmacniacza lampowego. Jeżeli wzmak tranzystorowy, to dział stereo. Nie jesteś 5 minut na forum, więc to do czegoś zobowiązuje. Przejrzyj temat jak pisać pierwsze posty na forum i popraw wg wzoru. Uzupełnij brakujące dane. Przede wszystkim nie napisałeś jaki masz wzmacniacz i co oczekujesz po zmianie. Ocieplenia, dociążenia, lepszej średnicy, więcej szczegółów? Nie wiem jak aleva 602 gra. Czy bardziej w stronę ciepła, czy neutralności. Opisz to wszystko. No i budżet to stanowczo za mało. Minimum 2000 zł w górę. Co jest głównym źródłem? Gramofon masz fajny, przydałoby się go dopieścić i zafundować mu "spa". Zmiana wkładki dużo wniesie w dźwięku. Kolejny element to przedwzmacniacz gramofonowy. Temat jak ocean, a do tego za mało danych z Twojej strony. Pozdrawiam Edytowano 18 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BahHampug Napisano 19 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 Wybacz, Proszę moderatora o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu. Aktualnie gra z Marantzem PM6006, do samego gramofonu zamówiłem wkładkę AT85EP - przyjdzie na dniach. Kolumny grają raczej ostro, mi zależałoby na ociepleniu dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 (edytowany) To spokojnie można spróbować Luxmana LV-113, LV-117 lub LV-109. Ale w tych pieniądzach do 1000 zł 113 powinieneś kupić. Postaraj się jednak odsłuchać przed zakupem lub umówić się ze sprzedawcą na ewentualny zwrot. No i za jakiś czas kompleksowy przegląd wzmacniacza. Najlepiej w Polsce. Jeden z kolegów kupił Luxmana LV-113. Teraz czeka na dostawę. Więc za chwilę pewnie coś napisze o dźwięku. Pozdrawiam Edytowano 19 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2019 Dnia 17.12.2019 o 21:43, BahHampug napisał: Ktoś rzuci jakimś typem? NAD 3100 , świetne phono , moc, w pełni naprawialny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2019 (edytowany) @BahHampug Ja bym spróbował, albo coś z Luxmana albo Nada co @tomek4446 proponował. LV-113 ma przyzwoite phono i całkiem niezły dac. Dodatkowo chromecast audio. I wykupienie Tidal Master. Sterowanie z app w telefonie. Głośność też. Pozdrawiam Edytowano 21 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts