Nowy1 Napisano 31 grudnia 2019 Napisano 31 grudnia 2019 Witam serdecznie, bardzo proszę o poradę bardziej doświadczonych forumowiczów. Co lepiej się sprawdzi do wzmacniacza CA CXA80, czy Tannoy xt8f czy Monitor Audio Gold 200 poprzedniej generacji. Obecnie ceny tych zestawów są w zbliżonej cenie. Niestety nie mam możliwości odsłuchu. Salon ok 30 m. Z góry dziękuję. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 31 grudnia 2019 Napisano 31 grudnia 2019 Witaj, Tak naprawdę to dwie dobre kolumny ale o różnych brzmieniach - tutaj zdecydują zapewne indywidualne preferencje. Monitor Audio zagra ostrzej, jaśniej, bardziej efektownie, może mniej "audiofilsko". Tannoy zagra delikatniej, szybciej, równie rozdzielczo ale nie tak ostro. Do tego kapitalna przestrzeń i trójwymiar. Biorąc pod uwagę fakt, że posiadasz wzmacniacz Cambridge Audio (który ma swój charakter), bardziej skłaniałbym się ku XT8f. W moim odczuciu pasują bardziej. Dadzą również potencjał na rozwój w przyszłości jakby doszło do wymiany wzmacniacza na coś lepszego. Pozdrawiam, Michał. Odpisz, cytując
Nowy1 Napisano 2 stycznia 2020 Autor Napisano 2 stycznia 2020 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zaintrygowało mnie ostatnie zdanie. Jakieś pomysły na wzmacniacz do ok 7000 zł?? Ewentualnie komplet wzmacniacz plus kolumny za 10000 - 12000 zł ?? Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 stycznia 2020 Napisano 2 stycznia 2020 W kwocie około 7 tys. za wzmacniacz jest mnóstwo świetnych konstrukcji. Ma pewno namawiałbym na posłuchanie Roksan Kandy K3, koniecznie Moon 250i, może coś z hybryd lampowych np. Vincent SV-227 MK, ewentualnie Atoll In200 Signature. To tylko kilka konkretnych propozycji. Przemyśl temat podjechania do naszego salonu na odsłuchy, mamy ogromny asortyment sprzętu i kolumn, wszystko możesz w komfortowych warunkach posłuchać i porównać. Zapraszam. Odpisz, cytując
Nowy1 Napisano 6 stycznia 2020 Autor Napisano 6 stycznia 2020 Dnia 2020-01-02 o 10:42, Q21 napisał: W kwocie około 7 tys. za wzmacniacz jest mnóstwo świetnych konstrukcji. Ma pewno namawiałbym na posłuchanie Roksan Kandy K3, koniecznie Moon 250i, może coś z hybryd lampowych np. Vincent SV-227 MK, ewentualnie Atoll In200 Signature. To tylko kilka konkretnych propozycji. Przemyśl temat podjechania do naszego salonu na odsłuchy, mamy ogromny asortyment sprzętu i kolumn, wszystko możesz w komfortowych warunkach posłuchać i porównać. Zapraszam. Dziękuję za odpowiedź. A czy miał ktoś do czynienia ze wzmacniaczem Roksan Blak? Jak się ma jego brzmienie do np. K3 oraz Caspian M2? Nie znalazłem na forum żadnych wzmianek o nim. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Ars_Poland Napisano 6 stycznia 2020 Napisano 6 stycznia 2020 (edytowany) Dnia 31.12.2019 o 11:28, Nowy1 napisał: Witam serdecznie, bardzo proszę o poradę bardziej doświadczonych forumowiczów. Co lepiej się sprawdzi do wzmacniacza CA CXA80, czy Tannoy xt8f czy Monitor Audio Gold 200 poprzedniej generacji. Obecnie ceny tych zestawów są w zbliżonej cenie. Niestety nie mam możliwości odsłuchu. Salon ok 30 m. Z góry dziękuję. Mogę Ci tylko powiedzieć że posiadam cxa80 i odsłuchiwałem w domu xt8f i pylon diamond 28. Nie miałem okazji jeszcze odsłuchać Fyne audio 502. Xt8f i pylon diamond 28 zagrały bardzo dobrze z cxa80. Szkoda że nie masz możliwość odsłuchu ale możesz wypożyczyć (kurierem) do domu i odsłuchać to jest najlepsze rozwiązanie żeby nie było wtopy. Pozdro Edytowano 6 stycznia 2020 przez Ars_Poland Odpisz, cytując
Recommended Posts