djdom111 #1 Napisano 31 grudnia 2019 Witajcie, jestem nowy na forum, przeczytałem wszystkie tematy dotyczące połączenia Pylonów Diamond 28 z nowymi wzmacniaczami. Niestety budżet w którym się znajduje nie pozwala na zakup fajnej nówki (ok 3 tys). Dodatkowo mam bardzo słabe pomieszczenie aby uzyskać bas. 30m2 salonu dodatkowo otwartego na korytarz i kuchnię (aneks). Jakikolwiek bas uzyskiwałem dopiero ustawiając je blisko ściany (ale też niewielki w porównaniu do ich możliwości z odsłuchu w sklepie). Dlatego też prosiłbym o pomoc w doborze jakiegoś wzmacniacza który trochę wzmacnia bas. Do tej pory działam na amplitunerze i na starym wzmacniaczu yamaha 1050. Scena jest sporo lepsza na wzmacniaczu natomiast bas dopiero po użyciu loudness na 4/10 (czego nie chciałbym używać). Co do preferencji to szukam muzykalności, nie do końca neutralności. Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darzur #2 Napisano 31 grudnia 2019 Jeśli nie przeszkadzają Ci niektóre "przypadłości" wzmacniaczy marki Atoll nie mające wpływu na dzwięk to ze swojej strony polecam sprawdzić IN100 lub wyżej - używany IN200. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djdom111 #3 Napisano 18 lutego 2020 Hej, co masz na myśli poprzez "przypadłości"? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 18 lutego 2020 Też jestem ciekaw. Czy mówimy o tym co ostatnio pojawiło się na forum? Z biegiem lat zgromadziłem listę takich "przypadłości" o wielu firmach. Canbridge, nad, denon. Ale to nie jest regułą. Jeśli przeczytasz coś i danym modelu nie znaczy że u ciebie też tak musi być. Więc czekam na rozwinięcie tematu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach