w-w-w-w-w5 Napisano 27 listopada 2008 Udostępnij Napisano 27 listopada 2008 Witam wszystkich,lubie mocny bass i dlatego kupiłem sobie skrzynie basową Infinity sprzęt Car audio docelowo, jednak kożystałem z niej podpinając wszystko do wieży philipsa z systemem woox co potęgowało bass i wszystko pięknie grało podpięte do komputera, jednak do czasu ... najpierw spalił się jeden a później drugi kanał w wieży. Potrzebuję pomocy co kupić i jak popodpinać żeby grało ze skrzynią 300 W RMS. Myślałem o samej końcówce mocy, ale mam wątpliwości że mimo jej mocy będzie potrzebny amplituner żeby otrzymać mocny bass ze skrzyni. Nie znam się na sprzęcie audio kompletnie i nie mam pomysłu na zestaw żeby moja skrzynia grała tak jak powinna czyli z mocnym czystym basem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozi Napisano 1 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2008 Bez zajomości parametrów skrzyni nic się nie da polecić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 5 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2008 (edytowany) To taka skrzynia http://allegro.pl/item494400607_infinity_1...f_vat_w_wa.html Edytowano 5 grudnia 2008 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 13 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2008 Widzę że bardzo aktywne jest to forum .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 15 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2008 Cytat Widzę że bardzo aktywne jest to forum .... właśnie wiem ,sam chciałem to kupić ale niewiem do czego to podpiąć (muze słucham z kompa) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 16 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2008 Ja też z kompa i długi czas miałem tą skrzynię podpiętą do wieży philipsa z WOOXem ale po kilku tygodniach spalił się w niej jeden kanał a poźniej poszedł drugi bo niestety skrzynia jest za mocna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fisiu Napisano 16 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2008 skoro masz skrzynie basową typowo Car Audio to chyba najlepszym wyjściem tak żeby to wytrzymało będzie jakiś wzmacniacz Car Audio... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 17 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2008 A jak go zamontować w domu skoro w samochodzie jest zasilany z akumulatora 12V a w gniazdkach jest na 240 V czy tam 220 V ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiaczek Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2008 Cytat A jak go zamontować w domu skoro w samochodzie jest zasilany z akumulatora 12V a w gniazdkach jest na 240 V czy tam 220 V ?? Dokładnie, wystarczy teraz wyciągnąć średnią i wychodzi poprawna wartość napięcia 230V Można pomyśleć o zakupie zasilacza 12V i będzie po problemie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 18 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2008 I zasilacz 12V da moc do wzmacniacza 1200 W ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 20 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2008 Cytat Ja też z kompa i długi czas miałem tą skrzynię podpiętą do wieży philipsa z WOOXem ale po kilku tygodniach spalił się w niej jeden kanał a poźniej poszedł drugi bo niestety skrzynia jest za mocna a jak ta skrzynia brzmi w domu??? bo jak słyszałem ją w media markt to grało bosko (moje trzewia pozamieniały sie mjejscami) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 21 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 W pokoju 15 m kwadratowych zajebiście jak ktoś lubi bass to napewno mu się spodoba. Tylko że teraz bez WOOXa to fatalnie przy zwykłej wiezy wogóle tak jakby nic nie dawało. Proszę pomóżcie jakoś bo nie wieżę że nikt nie może w żaden sposób pomóc..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 26 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2008 Odświeżam. Eksperci moderatorzy, wypowiedzcie się coś ratujcie honor forum bo narazie to dla mnie jest ono śmieszne skoro nikt się nie wypowiada.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango5 Napisano 29 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2009 Jeśli są faktycznie porblemy ze sprzętem, trzeba spokojnie zapoznać się z instrukcją i analizować krok po kroku co się stało, mój nauczyciel od informatyki mam zawsze sposób na komputer uderzał w komputer i działało od razu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 4 lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 lutego 2009 Problem w tym, że impedancja tego głośnika wynosi tylko 4 Ohm, wieża nie da rady, powinna się spalić. Najlepszym rozwiązaniem jest zakup wzmacniacza dopasowanego do kolumn 4 Ohm. Proszę się nie sugerować wartością 1200W, zapewniam, że to jest tylko bajer. Kolumna basowa o mocy 1200W ma wielkość lodówki. W tym przypadku jest na prawdę max 150-200W. Wystarczy średni wzmacniacz do 100 W. Na pewno zawieszenie membrany jest miękkie, nie sztywne estradowe. Przy mocy powyżej 100W to się rozpiepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 8 lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 lutego 2009 Właśnie widziałem tę skrzynię w sklepie. Impedancja 4 Ohm, moc RMS 150W, max 1200W (???). Zawieszenie membrany na cienkiej(!!!) gumie. Lepiej nie przekraczać 75W, bo długo nie pożyje. Made in Vietnam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts