emsi1981 Napisano 9 stycznia 2020 Napisano 9 stycznia 2020 Posiadam amplituner yamaha RX-497. Do tego amplitunera miałem podłączony dekoder N oraz ps4, następnie przez port HDMI ARC podłączyłem amplituner do telewizora Sony. Wszystko działało poprawnie. Wczoraj zamieniłem TV na Samsunga Smarta i po podłączeniu amplitunera do wejścia HDMI ARC nie wykrywa sprzętu i nic nie działa. Wogóle nie ma obrazu czy ktoś może pomóc? Jedynie co mi przyszło do głowy to do TV podłączyłem dekoder i konsolę a amplituner podłącze do TV kablem optycznym. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie działa podłączenie przez HDMI skoro na wcześniejszym TV działało normalnie. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 stycznia 2020 Napisano 9 stycznia 2020 3 minuty temu, emsi1981 napisał: amplituner podłącze do TV kablem optycznym Jeżeli już to proponuję dekoder N-ki HDMI do TV oraz dekoder N-ki optycznym do amlitunera KD. Odpisz, cytując
emsi1981 Napisano 9 stycznia 2020 Autor Napisano 9 stycznia 2020 Tylko wtedy jak włączę konsolę to nie będzie szedł dźwięk przez kino domowe, a zależy mi na tym że jak będę chciał posłuchać dekodera lub konsoli to włączę głośniki i już. Według mnie podłączenie amplitunera do Tv przez kabel optyczny rozwiązało by mój problem i słuchał bym na kinie domowym co bym chciał i kiedy. Tak to widzę:P Odpisz, cytując
emsi1981 Napisano 13 stycznia 2020 Autor Napisano 13 stycznia 2020 Temat do zamknięcia. Kabel optyczny rozwiązał problem mogę słuchać na kinie czego chce i kiedy che. Podłączenie wygląda tak: każdy zewnętrzny sprzęt tj: konsola dekoder przez HDMI podłączony do TV i TV z kinem domowym spięty optykiem. W kinie zmieniłem źródło dźwięku z HDMI na Audio i działa Odpisz, cytując
Recommended Posts