Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Napisano

Dobra, dobra :P

Z "lekkim" poślizgiem opiszę moje odczucia co do tych 2 konstrukcji i dlaczego wygrała zamknięta, czyli SVS SB12NSD.

Po czasie spędzonym na spacerowaniu po pokoju i szukaniu najlepszego miejsca dla suba oraz ponownej kalibracji przyszedł czas na muzykę i filmy :)

Więc tak. 

W odsłuchu muzyki SVS bardziej mnie zachwycił niż Heco. Dlaczego? Precyzja, szybkość reakcji, przede wszystkim zgranie się z frontami! Bas był tam gdzie być powinien, barwa przyjemna dla ucha, nie męczył mnie, przyjemnie schodził w niższe rejestry. Nie mam się do czego przyczepić, serio. W Heco brakowało mi trochę tej szybkości i "mięsa" w muzyce. 

Jeśli chodzi i kino to również bardziej przekonała mnie konstrukcja zamknięta. Dlaczego? Posłuchałem oba i znów w SVS przekonała mnie kontrola i dokładność. Bas można było faktycznie poczuć na sobie! Np. przy scenie startu w Interstellar, zupełnie jakby człowiek tam był :P Dlaczego nie Heco? Czegoś mi zabrakło. Nie był to dźwięk jakiego szukałem czy w kinie czy w muzyce. 

Jest to moja subiektywna opinia dlaczego wybrałem konstrukcję zamkniętą a nie otwartą do użytku 50/50 kino/muzyka. Dźwięk SVS jest mi bardziej przyjazny. Chyba tylko rel ht1003 lub ht1205 mógłby się z nim mierzyć. Z praktycznej strony to dla konstrukcji zamkniętej wiele łatwiej znaleźć miejsce w salonie :)

Wszystkim dziękuję za pomoc i w razie pytań służę pomocą ;)

IMG_20200220_113614623.jpg

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

Ciesz esie ze zrobiłeś takie doświadczenie.

O ile w stereo to bez dyskusji . O tyle w kinie widoczne "dorosłeś" do suba zamknietego. Mi się super podoba 1205.

Pozdrawiam

1205 to już niestety nie był mój budżet ale kto wie, może kiedyś :)