Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie,

Zwracam się do doświadczonych i osłuchanych z prośbą o pomoc w doborze kolumn do amplitunera Onkyo Tx  nr 525.

Obecnie grają  na zestawie Jamo  ( przód 506, subwoofer 1008  a reszty nie pamiętam).

Chciałbym zmienić przednie głośniki, żeby wydobyć z zestawu trochę lepszy bas i wysokie tony.

pokój w którym stoi zestaw jest duży - około 40 m2, ale część telewizyjna to jego połowa, czyli kanapa stoi w połowie pokoju a głośniki tylne są zamontowane za nią - pod sufitem.

Co do preferencji muzycznych, to wszystkiego po trochu i niekoniecznie bardzo głośno. 

Najpierw napaliłem się na jakieś Tonsile i miały być Sherzo 200, ale naczytałem się opinii w necie i uwierzyłem, że jednak Tonsil, czy Altus to nie jest to dobry wybór.

Na głośniki nie chcę wydać więcej niż 800 - 900 zł i teraz rozpatruję następujące modele (oczywiście używane)

KEF Q55,

Dali 505

Dali 505

Infinity Alpha 40  (ta firma jest mi znana z Car Audio i ich głośniki były świetne)

Doradźcie, proszę co dobrze zagra z moim amplitunerem.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.