Deter Napisano 26 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 Mam podpięty pod TV stary wzmacniacz Sony TA-FE530R oraz głośniki Mordaunt Short Avant 902i. Źródło dźwięku to telewizor, czyli albo filmy albo muzyka z YouTube`a. Wiem, że mam sprzęt bardzo niskiej klasy, ale to lepsze niż sam TV. Ile musiałbym wydać (i na co) żeby realnie poprawić jakość dźwięku? Mam na myśli niski budżet, więc zasadne jest pytanie również o sens zakupu. Jeśli miałbym wydać np. 500-1000 zł i mieć trochę lepszą jakość, to lepiej pozostać przy tym co jest. Co z soundbarem? Zdążyłem się zorientować, że jest bardzo odradzany. Mam pewien problem. Kiedy tylko włączam Netflixa (TV to TCL seria 70) dźwięk przestaje być emitowany. Dopiero ponowne włączenie TV uaktywnia go ponownie. Czy to problem Netflixa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 Do muzyki, któryś z chromecastów - 3, obsłuży obraz i dźwięk, chromecast audio tylko dźwięk. Dac do 1000 zł Nostromo Wolf 2. 550 zł używany. https://m.olx.pl/oferta/dac-nostromo-wolf-2-CID99-IDDlzz9.html#position=2&page=1 Jeżeli chcesz podłączyć dodatkowo komputer i słuchawki to ten. 600 zł https://m.olx.pl/oferta/nostromo-5h-v6-dac-zintegrowany-ze-wzmacniaczem-sluchawkowym-CID99-IDD0e4c.html#position=1&page=1 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deter Napisano 27 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 Nie rozumiem odpowiedzi. Pisałem, że odtwarzam dźwięk przez telewizor podłączony do stereo. Napisałem jaki mam wzmacniacz i jakie głośniki. Proszę o ich ocenę i podpowiedź dotyczącą relacji cena/jakość przy ewentualnej zmianie sprzętu. Daca mam najzwyklejszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deter Napisano 29 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 Ktoś pomoże? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2020 Ale co konkretnie chcesz poprawić? Czego Ci brakuje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deter Napisano 8 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2020 Przecież pisałem :) Wzmacniacz Sony TA-FE530R oraz głośniki Mordaunt Short Avant 902i - jaki to sprzęt? Beznadziejny, słaby? Ile musiałbym wydać i na co, żeby poczuć odczuwalną różnicę - 200 zł, 1000 zł, 2000 zł? O to mi chodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 8 lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 lutego 2020 (edytowany) @Deter Tu nie ma wróżbitów i wróżek, którzy powiedzą Ci kup to i to, i będzie suuuper! Przede wszystkim podałeś za mało informacji. 1. Co chcesz zmienić w dźwięku? ( Np. Mam za mało niskich tonów, chcę więcej basów, by szklanki z kredensu spadały. Chcę więcej wysokich tonów by ostro wwiercały się w mózg, a krew popłynęła z uszu) 2. Czy jesteś zadowolony z muzyki z TV? Czy chcesz poprawić jakość? Muzyka z YouTube to słaba jakość dźwięku. Pozdrawiam Edytowano 8 lutego 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 lutego 2020 Kolego @Deter, z informacji podanych przez Ciebie jedyne co można doradzić to kupno butelki dobrego alkoholu. Wydasz mniej niż 200 zł a wrażenia na pewno się poprawią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts