Kris79 Napisano 26 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 (edytowany) Witam, czy ten zestaw do siebie pasuje? Sprzęt miałby grać na 20m2 w proporcji 70% muzyka + 30 % filmy. (Deezer, Tidal, Spotify oraz Netflix). Słuchana muzyka to dance, pop, muzyka elektroniczna. Bardziej mi zależy na czystości niż hałasie... Mile widziane propozycje innych zestawów do kwoty około 6-7 tyś. Edytowano 26 stycznia 2020 przez Kris79 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 Ale to onkyo, o którym piszesz to amplituner AV a u Ciebie 70% to muzyka. Czy mimo tego, że muzyka ma u Ciebie dominować Ty jednak wolisz zestaw 5.1? I te kolumny też du.. nie urywaja. W kwocie 7000 kupisz bardzo fajnie stereo lub przyzwoite KD. Okresl tylko, w którym kierunku chcesz iść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris79 Napisano 26 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 Wolałbym mieć kino domowe bo od czasu do czasu lubię obejrzeć dobre kino. A co według Ciebie to przyzwoite KD? Czy mógłbyś podać przykłady amplitunerów i zestawu 5.1 w tej cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 Choćby polecane tu często heco aurora 700 plus amp, o którym wspomniałeś w temacie. Za 7000 masz masę opcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris79 Napisano 26 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 (edytowany) Dziękuję za podanie przykładowego zestawu, przyjrzę się niemu... Edytowano 26 stycznia 2020 przez Kris79 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris79 Napisano 26 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 ...a jak się ma Melodika bl30 lub bl40 (też polecane) do heco aurora 700 i przy Onkyo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 Nie mam zielonego pojęcia 🙂. Nie słyszałem tych kolumn melodika. Zresztą - jeśli sam ich nie odsłuchasz to możemy sobie tak tutaj pisać do lata. Ale wydaje mi się, że do muzyki której słuchasz, powinieneś szukać kolumn o mocnej podstawie basowej a tę heco powinny Ci zapewnić. A skoro nie zależy Ci na hałasie to tonsile raczej bym omijał. Jeśli zależy Ci na na dobrym basie a jasnej gorze to może np coś z focali. I zaznaczę jeszcze raz - przy takiej przewadze muzyki ja szedł bym najpierw we wzmacniacz stereo i 2 fronty a potem ewentualnie rozbudowywał to o amplituner AV i pozostałe kolumny. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 Ten zestaw do Siebie nie pasuje. Tonsil i do Onkyo i do stereo nie pasuje. W tej cenie zdecydowanie Onkyo lub Yamah 685 ale z Melodika BL40 MKIII z tyłammi BLS20 albo Heco Aurora 700. Mowie o kompletnych zestawach 5.1 Napisz do mnie i podaj numer telefonu to Ci takowe zestawy wycenie i wypożyczę na odsłuch domowy. Zobaczysz czy to dla Ciebie przyzwoite stereo. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts