Shimano Napisano 26 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 Witam wszystkich prosze o radę chcialbym zmienic swoja rxv630rds na cos bardziej pod stereo myslalem nad rxv 1800/1900/2600 kolumny jakie posiadam to m audio 9900mk2 oraz grandhigh fs1080 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz38 Napisano 26 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 Witam , jak chcesz coś bardziej pod stereo , to kup wzmacniacz stereo a nie AV . AV zmulają scenę itp. Sam to przerabiałem co do kolumn m-audio to z nich raczej szału nie będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 Dokładnie. Tu do wymiany jest całość. Sam amplituner czy wzmak niewiele tu zmieni. Zostaw co masz, dozbieraj i wtedy całość pójdzie do wymiany na stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shimano Napisano 29 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 Witam tak myslalem o wymianie calosci mam na wzmacniacz lub amplituner uzywany 1000zl wiem ze jest to smiszna kwota na kolumny przeznacze okolo 1400zl zalezy mi na mocy zestwu i na podlaczeniu go do telewizora teraz jestem podpiety przez optyczne wejscie mam tez hdmi salon okolo 40 m2 co mozecie mi doradzic panowie Dnia 26.01.2020 o 21:52, Grzegorz38 napisał: Witam , jak chcesz coś bardziej pod stereo , to kup wzmacniacz stereo a nie AV . AV zmulają scenę itp. Sam to przerabiałem co do kolumn m-audio to z nich raczej szału nie będzie. Chce jakos pogodzic kino domowe z muzyka jestem przywiazany do yamahy za moich lat byly wieze segmentowe to byl szal ale dzis gdy jestem po 40 próbuję kompromisu i cos wybrac z tych ampitunerow Dnia 26.01.2020 o 20:54, Shimano napisał: Witam wszystkich prosze o radę chcialbym zmienic swoja rxv630rds na cos bardziej pod stereo myslalem nad rxv 1800/1900/2600 kolumny jakie posiadam to m audio 9900mk2 oraz grandhigh fs1080 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz38 Napisano 29 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 Nie da się połączyć kina i stereo w jedność , AV 5.1 - 7.1 są zrobione do dekodowania formatów filmowych z możliwością odtwarzania stereo 2ch , powtarzam z możliwością odtwarzania stereo a nie na odwrót . Każdy z tych trzech modeli będzie klasował dzwiek wieloformatowy , stereo z tych wszystkich zabrzmi raczej tak samo ,może z kilku procentową zmianą Wzmacniacz za powiedzmy 800zł zagra lepiej niż AV za 2500zł Jak słuchasz więcej muzyki to bym proponował kupić używany wzmacniacz stereo i do tego kolumny jako drugi zestaw Ale musisz pamiętać gdy będzie słabej jakości zródło to nawet wzmacniacz za 5000 zagra kiepsko . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 32 minuty temu, Grzegorz38 napisał: Nie da się połączyć kina i stereo w jedność , AV 5.1 - 7.1 są zrobione do dekodowania formatów filmowych z możliwością odtwarzania stereo 2ch , powtarzam z możliwością odtwarzania stereo a nie na odwrót . Każdy z tych trzech modeli będzie klasował dzwiek wieloformatowy , stereo z tych wszystkich zabrzmi raczej tak samo ,może z kilku procentową zmianą Wzmacniacz za powiedzmy 800zł zagra lepiej niż AV za 2500zł Jak słuchasz więcej muzyki to bym proponował kupić używany wzmacniacz stereo i do tego kolumny jako drugi zestaw Ale musisz pamiętać gdy będzie słabej jakości zródło to nawet wzmacniacz za 5000 zagra kiepsko . Jak to się nie da połączyć kina domowego ze stereo? Amp AV z wyjściem pre out plus wzmacniacz stereo z wejściem Main in/bypass i masz kino i stereo. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz38 Napisano 29 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 tak , tylko że sygnał biegnie przez AV i łapie zakłócenia itp. Chodziło mi że nie idzie pogodzić kina i stereo , jakość albo kino Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2020 Jakie zakłócenia? Rozumiem że możesz mięć obiekcję co do jakości gniazd pre out, całej tej sekcji. Ale zakłócenia? Jakie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shimano Napisano 30 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2020 Witam a.czy panowie znają jakies wzmacniacze ktore mozna podlaczyc do tv przez hdmi lub optical do 1000zl ktory bedzie sie nadawal do dyskotekowej muzyki i bedzie mial duza moc no i oczywiscie kolumny do 1400zl pokuj 40m2 z gory dziekuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2020 Jakie zakłócenia? Jaki sygnał biegnie przez AV? To co ma grać w stereo, podlaczasz bezpośrednio do wzmacniacza. To co ma grać w kinie podlaczasz bezpośrednio do amplitunera. Tym sposobem masz i przyzwoite stereo i kino. Oczywiście jeśli kogoś stać i ma ochotę może budować dwa osobne systemy za taczkę monet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2020 7 godzin temu, Shimano napisał: Witam a.czy panowie znają jakies wzmacniacze ktore mozna podlaczyc do tv przez hdmi lub optical do 1000zl ktory bedzie sie nadawal do dyskotekowej muzyki i bedzie mial duza moc no i oczywiscie kolumny do 1400zl pokuj 40m2 z gory dziekuje Fioo DAC + Reloop HA210 + Klipsch F3. Potęga taka że szyby wysadza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts