krzychbandyta Napisano 31 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2020 Witam. Kupiłem 1 rok 9 mies. temu głośniki Sony HT-RT3 i od nowości mam z nimi problem, otóż gdy podłączam głośniki do telewizora po kablu (próbowałem już dosłownie wszystkich sposobów) to głośniki grają dużo ciszej od połączenia bluetooth. Telewizor tak jak głośniki jest firmy sony, nie pamiętam nazwy, ale był kupowany rok wcześniej niż powyższe głośniki. Przeszukałem opcje telewizora chyba ze sto razy i nie znalazłem tam nic co by mi pomogło, przeszukałem całą instrukcję głośników i tam też nie znalazłem rozwiązania. Bardzo mało jest informacji jak to naprawić, na wykopie był post na ten temat i koleś napisał, że to naprawił, ale nie napisał jak. Teraz mam głośniki podłączone po kablu optycznym do telewizora. Mam nadzieje, że pomożecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 Z tego co czytam to sony ht rt3 to soundbar wraz z satelitami plus sub. Po jakim kablu masz to podłączone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 4 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2020 Do telewizora jest podłączone po kablu optycznym który był w zestawie, jak podłączałem po HDMI to było to samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 lutego 2020 Problem może leżeć po stronie tv, a konkretniej małego wzmocnienia na wyjściu i w takim przypadku ciężko jest cokolwiek zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 6 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 Okej rozumiem, dzięki za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 8 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2020 Jakby miał ktoś podobny problem to mi trochę pomogło zmienienie w ustawieniach audio zakres dynamiki na standardowy zamiast na kompresję. Dalej głośność nie jest taka sama jak przez bluetooth, ale trochę lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts