Gemoz Napisano 6 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2008 WitamMam pytanko. Zastanawiam się nad kupnem nowego tv. Nie mam jeszcze wybranego konkretnego modelu ale zapobiegawczo chcę się dowiedzieć nad najlepszymi opcjami podłączenia kina i tv. Czy proste podłączenie poprzez hdmi w sposób. DVD-amplituner przez hdmi a następnie amp - tv również hdmi video out do tv będzie działało poprawnie. Czy bedzie przesyłamy obraz z amplitunera do tv i czy sygnał do tv nie będzie szedł razem z dźwiękiem. (denon1509) nigdy się w to nie zagłębiałem i nie wiem czy nie trzeba bezpośrednio podłączyć dvd i tv aby był obraz. I jeszcze mam dodatkowe pytanie . teraz posiadam stary tv i jest on podłączony do ampl. poprzez zwykłe euro. gdy wlączam tv mam dźwięk zarówno w amp i tv. czy da się pozbyć dźwięku w tv.z góry dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 8 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2008 Kabel HDMI przesyła obraz i dźwięk w nowoczesnym telewizorze na pewno nie będziesz już używał Euro tylko HDMI.Pamietaj kup telewizor full HD.Proponował bym ci TV Sony 200 Hz.Ta technika ma przyszłość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratbum Napisano 12 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2008 Twój post jest dość chaotyczny, więc odpowiem tylko na jedną rzecz, która mnie frapuje - nie podłączaj DVD do amplitunera, a następnie amplituner do TV. Podłącz odtwarzacz bezpośrednio do TV. Amplitunery "budżetowe" nigdy nie poprawiają jakości obrazu, a bardzo często go po prostu psują (amatorski, niezależny test kilkunastu topowych amplitunerów w jednym z poznańskich salonów Audio-Video). Jest mankament takiego rozwiązania - jeden kabel więcej (jeżeli chcesz połączyć TV również z amplitunerem), ale przy ewentualnych zyskach (lepszy obraz) to się po prostu opłaca.Jeżeli masz wątpliwości, zrób test ze swoim sprzętem i napisz, jakie odniosłeś wrażenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gemoz Napisano 22 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2008 ok wszysko ładnie cacy ale co bedzie z dźwiękiem jeżeli podłącze dvd bezposrednio do tv. chce mieć dźwięk z amplitunera a nie z tv a dvd ma tylko jedno wyjście hdmi. czy wówczas podłączając dodatkowo telewizor z amlitunerem będzie ten efekt? słabo sie w tym orientuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 22 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2008 WitamPodłącz jeszcze DVD z ampli kablem cyfrowym ( optyczny albo koaxial )i sprawa rozwiazana.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratbum Napisano 24 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2008 Cytat WitamPodłącz jeszcze DVD z ampli kablem cyfrowym ( optyczny albo koaxial )i sprawa rozwiazana.Pozdrawiam Nic dodać, nic ująć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmaestro Napisano 1 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2009 Witam,Proponuje, podobnie jak moi przedmówcy połączenie przez hdmi.Jeśli coś z hdmi będzie nie tak (różne cyrki bywają z tym złączem),to skorzystaj z najdoskonalszego sposobu analogowego - component.Wizja (DVD > Amp > TV, lub DVD > TV) - component, fonia (DVD > Amp) - optyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts