Zibi Napisano 9 lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 lutego 2020 Witam wszystkich Posiadam zestaw jak w temacie: AV ONKYO TX-RZ710 audio HRS-85 5.1 oraz SUB-850 MKII (aktywny) Pokój wymiary 4x4 Jak najlepiej i najefektywniej rozmieścić taki zestaw, jakie kabelki do niego zakupić (do 30 zeta za metr i łączący sub z ONKYO do 200 zeta ) oraz oczywiście jak to wszystko najlepiej połączyć ze sobą i skonfigurować ONKYO Przyznaje bez bicia że nie jestem jakimś audiofilem i ma on służyć do kina domowego i słuchania muzyki Czyli tak bardziej uniwersalne zastosowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 lutego 2020 A możesz pokazać jakieś zdjęcie bądź rzut pokoju? Co do kabli głośnikowych - zwykle miedziane, beztlenowe ze szpuli. Myślę, że wyjdzie taniej niż 30 zł za metr 🙂. Co do kabla Amp - sub ja np mam melodike ale myślę, że w cenie ok 150 zł znajdziesz wiele przyzwoitych kabelków. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi Napisano 9 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2020 Pokój właśnie przygotowany do malowania więc kiepsko z fotkami 😉 na ścianie gdzie będzie sprzęt (telewizor i ONKYO) z lewej w rogu drzwi przed telewizorem kanapa narożna Siedząc na kanapie z prawej drzwi balkonowe z oknem na środku ściany symetrycznie A za kanapą z tyłu również okno symetrycznie na środku Lewa ściana szafa 3/4 powierzchni (widok z kanapy) Telewizor umieszczony na szafce rtv wys ok 50 cm Jaka średnica przewodów 2.5 mm2 powinna być chyba ok? Dodaje jeszcze schemat połączeń jaki dostałem w instrukcji sub-a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 lutego 2020 Szkoda że to tego amplitunera wziąłeś te MAudio Tu kabel nic nie zmieni. Weź tani a solidny PROCAL LS 25 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi Napisano 10 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2020 (edytowany) 12 godzin temu, S4Home napisał: Szkoda że to tego amplitunera wziąłeś te MAudio Tu kabel nic nie zmieni. Weź tani a solidny PROCAL LS 25 A co polecasz pytam z ciekawości bo raczej i tak na razie nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe koszty niestety 😔 Ale w jakieś rozsądnej cenie zestaw jak już 😉 Edytowano 10 lutego 2020 przez Zibi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Jak będziesz chciał wymienić to pisz. Ceny i oferta jest zmienna. Na dzisiaj kup procab i już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi Napisano 20 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2020 Dnia 11.02.2020 o 16:32, S4Home napisał: Jak będziesz chciał wymienić to pisz. Ceny i oferta jest zmienna. Na dzisiaj kup procab i już Przecież nie będę kupował 2 razy przewodu głośnikowego lepiej chyba raz i przyzwoity I jakis model zestawu głośnikowego dla mojego onkyo też można polecić Czy to tak ciężko? Zestaw może być do kwoty 3 - 5 tyś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Nie kumam Dnia 10.02.2020 o 21:00, Zibi napisał: A co polecasz pytam z ciekawości bo raczej i tak na razie nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe koszty niestety 😔 19 godzin temu, Zibi napisał: I jakis model zestawu głośnikowego dla mojego onkyo też można polecić Czy to tak ciężko? No to masz te kolumny czy ich nie masz? Zmieniasz je czy ich nie zmieniasz? Gadamy o kablach czy o kolumnach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi Napisano 21 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 A to jakiś problem żeby coś polecić muszę kupować nie można już zapytać Też nie kumam o co Ci chodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts