Skocz do zawartości

Proszę o dobór przewodów do zestawu AV ONKYO TX-RZ710 audio HRS-85 5.1 plus SUB-850 MKII (aktywny)

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich ;)

Posiadam zestaw jak w temacie:

AV ONKYO TX-RZ710 audio HRS-85 5.1 oraz SUB-850 MKII (aktywny) 

Pokój wymiary 4x4 

Jak najlepiej i najefektywniej rozmieścić taki zestaw, jakie kabelki do niego zakupić (do 30 zeta za metr i łączący sub z ONKYO do 200 zeta ) oraz oczywiście jak to wszystko najlepiej połączyć ze sobą i skonfigurować ONKYO 

Przyznaje bez bicia że nie jestem jakimś audiofilem ;) i ma on służyć do kina domowego i słuchania muzyki Czyli tak bardziej uniwersalne zastosowanie. 

Napisano

A możesz pokazać jakieś zdjęcie bądź rzut pokoju? Co do kabli głośnikowych - zwykle miedziane, beztlenowe ze szpuli. Myślę, że wyjdzie taniej niż 30 zł za metr 🙂. Co do kabla Amp - sub ja np mam melodike ale myślę, że w cenie ok 150 zł znajdziesz wiele przyzwoitych kabelków. Pozdrawiam. 

Napisano

Pokój właśnie przygotowany do malowania więc kiepsko z fotkami 😉 na ścianie gdzie będzie sprzęt (telewizor i ONKYO) z lewej w rogu drzwi przed telewizorem kanapa narożna Siedząc na kanapie z prawej drzwi balkonowe z oknem na środku ściany symetrycznie  A za kanapą z tyłu również okno symetrycznie na środku Lewa ściana szafa 3/4 powierzchni (widok z kanapy) Telewizor umieszczony na szafce rtv wys ok 50 cm Jaka średnica przewodów 2.5 mm2 powinna być chyba ok? Dodaje jeszcze schemat połączeń jaki dostałem w instrukcji sub-a 

IMG_20200209_121125.jpg

Napisano (edytowany)
12 godzin temu, S4Home napisał:

Szkoda że to tego amplitunera wziąłeś te MAudio :/

Tu kabel nic nie zmieni. Weź tani a solidny PROCAL LS 25

A co polecasz pytam z ciekawości bo raczej i tak na razie nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe koszty niestety 😔 

Ale w jakieś rozsądnej cenie zestaw jak już 😉

Edytowano przez Zibi
  • 2 weeks later...
Napisano
Dnia 11.02.2020 o 16:32, S4Home napisał:

Jak będziesz chciał wymienić to pisz. Ceny i oferta jest zmienna. Na dzisiaj kup procab i już

Przecież nie będę kupował 2 razy przewodu głośnikowego lepiej chyba raz i przyzwoity 

I jakis model zestawu głośnikowego dla mojego onkyo też można polecić Czy to tak ciężko?

Zestaw może być do kwoty 3 - 5 tyś. 

Napisano

Nie kumam :/

Dnia 10.02.2020 o 21:00, Zibi napisał:

A co polecasz pytam z ciekawości bo raczej i tak na razie nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe koszty niestety 😔 

19 godzin temu, Zibi napisał:

I jakis model zestawu głośnikowego dla mojego onkyo też można polecić Czy to tak ciężko?

No to masz te kolumny czy ich nie masz? Zmieniasz je czy ich nie zmieniasz? Gadamy o kablach czy o kolumnach?