Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witajcie. Jaki mozecie mi polecić kabel do podłączenia wzmacniacza z komputerem? Cena jaka moge dac to max 170zł. Zalezy mi na jak najleszej jakości, słucham przede wszystkim muzyki z Audio CD i w formacie Flac. Czy warto inwestowac w drogi kabel czy lepiej kupić coś tanszego? Sprzet jaki posiadam to Yamaha AX700 + kolumny Yamaha NS-777. Prosze o jakieś propozycje i uwagi. Z góry dzięki za pomoc.
Napisano
Jeżeli masz dobrą kartę dźwiękową - to może to mieć sens. icon_cool.gif
Natomiat przy zwykłej karcie wbudowanej na płycie głównej - chyba wystarczy zwykły, firmowy kabel za kilkanaście...kilkadziesiąt złotych (w zależności od długości -napisz, jakiej potrzebujesz?).

Co będzie źródłem dźwięku?
Jeżeli słuchasz sporo muzyki z płyt CD to może lepiej kupić używany odtwarzacz CD, zamiast słuchać muzyki z komputera?
Szczególnie, że 170zł starczy i na odtwarzacz i na kabel. icon_lol.gif

Pozdrawiam
Napisano
Karta dzwiekowa to Asus Xonar DX\XD (podobno najlepszy wybór w cenie 200zł). Odtwarzacz bym kupił gdyby nie fakt ze nieopłacalne bedzie ciągłe zgrywanie plików FLAC na płytki czy tez inwestycja jaką poczyniłem w dzwiękówke. Wiec zostaje kabelek, mysle ze do tej ceny mozna znalezc kilka ciekawych propozycji. Tylko jakich dokładnie co mozesz mi polecić?
Napisano (edytowany)
wyglada ale nie pisze ze to interkonekt icon_mad.gif
http://www.allegro.pl/item499344276_klotz_...iacza_2_1m.html

nie ma jakies cudow jezeli chodzi o takie kabelki icon_smile.gif

btw. do takiego zestawu cd za 170 to malo ...

wydaje mi sie ze inwestycja w 1 zl .. gdzies tak kosztuje lepszej jakosci plytka nie jest wielka ;] .. chyba ze nagrywasz po 500 ;]

btw2... skad sciagasz flaki ? bo na peb.pl i darkwarez juz te ciekawsze sciagnalem ;p Edytowano przez RoRo
Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post jeden pod drugim...
Napisano
tomekkraków
Napisałeś "słucham przede wszystkim muzyki z Audio CD i w formacie Flac"
czyli jednak nie tylko pliki w formacie Flac - stąd propozycja zakupu odtwarzacza CD. Jeżeli sporo słuchasz audio na CD wg mnie ma to sens icon_cool.gif

Co do kabla - nadal nie podałeś potrzebnej długości...

kazalski
Każda kwota na sprzęt to mało - ale używane CDki w dobrym stanie (nie mówię tu o najtańszych modelach) można już trafić za 100-150zł.
Poza tym z Krakowa jest sporo ofert na używany sprzęt (gorzej, że większość ofert jest od handlarzy, którzy nieźle zarabiają na transakcjach i zawyżają ceny).

Pozdrawiam
Napisano
Napisałem ze przede wszystkim Flac bo nie wszystkie kawałki które mi sie podobaja mozna dostać w tym formacie. JEdnach chce zostać przy kablu. Długośc kabla moze byc tu właśnie problemem potrzebuje niestety 7,5m.

Aha co do sciagania flakow to gdzie zlokalizuje interesujace mnie kawałki to z tamtad je wezme.
Napisano
Długość spora icon_confused.gif
Fabryczne długości to zazwyczaj 5metrów, a potem 10metrów. A stosowania przedłużacza (np. 3m + 5m) mimo wszystko nie zalecam...
Wychodzi na to, że najlepiej dorwać coś robionego pod wymiar.
Albo zrobić samodzielnie, by cena wyszła rozsądna.

Co do kabli Klotza - z jednej strony jest narzekanie, że są przereklamowane. A z drugiej - ludzie są zadowoleni i ciągle je kupują. Pytanie tylko, czy rzeczywiście je testują i na podstawie czego piszą tak pochlebne opinie (no chyba, że zastępują najprostsze i najtańsze kable "po złotówce").
W każdym razie Klotza nie testowałem u siebie i nie mogę nic konkretnego na ich temach powiedzieć icon_sad.gif

Pozdrawiam
Napisano
Cytat

Robić sam kabla nie bede bo nie wiem jak by mi to wyszło. Moze coś takiego by sie nadało troche dłużysz ale zawsze coś.
http://allegro.pl/item501532021_interkonek...old_dl_10m.html

Chyba ze wiesz gdzie ktoś moze mi taki kabelek zrobić?

WItaj.
Ja używam podobnego Profigolda (dł. 5m) m.in. do zgrywania nagrań z kaset i płyt analogowych do plików. I jestem zadowolony z jakości kabalka oraz plików. To wszystko za cenę kilkudziesięciu PLN.
Kupiłem w sklepie rms.pl.
IMHO niektórzy mają naprawdę b.dobry sprzęt - i słyszą różnicę pomiędzy np. Profigoldem a Klotzem. Inni słyszą (w wyobraźni, żeby uspokoić sumienie co do wydanej kasy) raczej te dodatkowe złotówki, które wydali, i które MUSZĄ icon_wink.gif lepiej grać! Wydana wieksza kasa często działa, jak placebo... icon_smile.gif

Pozdrawiam.