Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, 7ominik napisał:

Będę wdzięczny za opinie.

Prosty gramofon , napęd bezpośredni na qartzu, więc do sprawdzenia czy trzyma obroty , nie ma stroboskopu, więc dobrze mieć tarczę stroboskopową albo ....... aplikację w telefonie / na Iphonie np. RPM / :). Na początek jak najbardziej na plus. Pokrywą się nie przejmuj , o ile nie ma bardzo głębokich rys to można wypolerować. Wkładka jest " na stałe" ale igła do dostania bez problemu 

https://www.wamataudio.pl/technics-system/125-eps-30-es-igla-gramofonowa-do-wkladki-technics-p30.html

Po prostu , pojedź posłuchaj czy gra i czy Ci pasuje. Ja jedyne zastrzeżenie mam do trudno wymiennej wkładki , wolę klasyczne rozwiązanie i większą swobodę przy wymiennym headshellu. Ale tak jak pisałem na początek jest dobry gramiak.

W załączeniu instrukcja , poczytaj.

ve_technics_sl-q210.pdf

Napisano

Super, rzetelna odpowiedz na zadane pytanie. Trochę poczytałem i rozumiem ze 33,3 rpm to Idealny wynik w aplikacji, ale z racji, ze to tylko aplikacja w telefonie to w jakich granicach, wynik tolerować jako zadowalający ? 

Napisano
58 minut temu, 7ominik napisał:

ale z racji, ze to tylko aplikacja w telefonie to w jakich granicach, wynik tolerować jako zadowalający ? 

W 100 % :) Sprawdzałem u siebie z tarczą stroboskopową i na córki Dualu CS 630Q  , aplikacja jest precyzyjna.