ignis Napisano 11 marca 2020 Udostępnij Napisano 11 marca 2020 (edytowany) Cześć, czy możecie polecić jakąś alternatywę dla słuchawek wspomnianych w temacie - Shure SRH440. Jest to mój dźwiękowy ideał, na który trafiłam po wielu poszukiwaniach i sprecyzowaniu, czego właściwie szukam (nie jestem audiofilem). Niestety są tak bardzo niewygodne, że nie jestem w stanie długo ich użytkować. Czy jest szansa na znalezienie czegoś dźwiękowo zbliżonego, ale o lepszym komforcie? Budżet to tak do 400 złotych. Edytowano 11 marca 2020 przez ignis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 marca 2020 Udostępnij Napisano 11 marca 2020 Cześć, Co w nich jest dla Ciebie niewygodne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignis Napisano 11 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2020 Masa, ucisk, jaki wywierają na czubek głowy (twardy pałąk) powoduje, że nie jestem w stanie za długo z nich komfortowo korzystać. Pady są ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 marca 2020 Udostępnij Napisano 11 marca 2020 Te słuchawki do bardzo ciężkich chyba nie nalezą. Na początek spróbował bym dokleić taka gąbkę do pałąka, bo oryginalna wyściółka wygląda na twardą. https://pl.aliexpress.com/item/4000688914686.html Koszt niewielki i może rozwiązać problem. W normalnych warunkach poradził bym Słuchawki SNAB Euphony AF-100. Są bardzo wygodne, lecz niektórzy narzekają w nich również na to ze pałąk im przeszkadza na czubku głowy, bo jego wyściółka nie jest w tym miejscu zbyt gruba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignis Napisano 11 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2020 (edytowany) Dziękuję za odpowiedź. Ciekawy patent z tym klejem. Widziałam nakładki z zamkiem na pałąk do tego modelu, ale kosztowały więcej, a tak rzeczywiście groszowa sprawa. Jeżeli nic nie znajdę, pewnie na tym stanie. Edytowano 11 marca 2020 przez ignis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts