ignis #1 Napisano 11 marca 2020 (edytowany) Cześć, czy możecie polecić jakąś alternatywę dla słuchawek wspomnianych w temacie - Shure SRH440. Jest to mój dźwiękowy ideał, na który trafiłam po wielu poszukiwaniach i sprecyzowaniu, czego właściwie szukam (nie jestem audiofilem). Niestety są tak bardzo niewygodne, że nie jestem w stanie długo ich użytkować. Czy jest szansa na znalezienie czegoś dźwiękowo zbliżonego, ale o lepszym komforcie? Budżet to tak do 400 złotych. Edytowano 11 marca 2020 przez ignis Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #2 Napisano 11 marca 2020 Cześć, Co w nich jest dla Ciebie niewygodne? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ignis #3 Napisano 11 marca 2020 Masa, ucisk, jaki wywierają na czubek głowy (twardy pałąk) powoduje, że nie jestem w stanie za długo z nich komfortowo korzystać. Pady są ok. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #4 Napisano 11 marca 2020 Te słuchawki do bardzo ciężkich chyba nie nalezą. Na początek spróbował bym dokleić taka gąbkę do pałąka, bo oryginalna wyściółka wygląda na twardą. https://pl.aliexpress.com/item/4000688914686.html Koszt niewielki i może rozwiązać problem. W normalnych warunkach poradził bym Słuchawki SNAB Euphony AF-100. Są bardzo wygodne, lecz niektórzy narzekają w nich również na to ze pałąk im przeszkadza na czubku głowy, bo jego wyściółka nie jest w tym miejscu zbyt gruba. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ignis #5 Napisano 11 marca 2020 (edytowany) Dziękuję za odpowiedź. Ciekawy patent z tym klejem. Widziałam nakładki z zamkiem na pałąk do tego modelu, ale kosztowały więcej, a tak rzeczywiście groszowa sprawa. Jeżeli nic nie znajdę, pewnie na tym stanie. Edytowano 11 marca 2020 przez ignis Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach