Tomasz Wesołowski Napisano 29 marca 2020 Udostępnij Napisano 29 marca 2020 (edytowany) Dzień dobry, chciałem się do was zwrócić z prośbą o pomoc w doborze systemu audio do kina domowego w salonie z aneksem. Rozkład pokoju będzie wyglądał mniej więcej tak jak na załączonym pliku. Obraz będzie rzucany na ekran bezpośrednio przed drzwiami balkonowymi, więc nie będzie żadnej konsolki pod ekranem. Mam w związku z tym kilka pytań: * nie wiem jak rozwiązać sprawę z głośnikiem centralnym, skoro nie będzie konsoli pod ekranem * nie wiem również, czy lepiej pójść w kolumny podłogowe, czy podwieszane monitory (chodzi mi o to czy różnica jakości będzie aż tak bardzo na korzyść kolumn podłogowych, czy być może nie będzie aż tak źle i można zaoszczędzić trochę miejsca podwieszając monitory) * na jakiej wysokości i gdzie powinny być rozstawione tylne głośniki (w jakiej odległości od ściany i kanapy) * jaki amplituner najlepiej do tego? Sam salon ma ok. 13m2, całość (z aneksem) około 23m2. Wysokość pomieszczenia to 2,50m Z góry dziękuję za wszelką pomoc Pozdrawiam salon_koncepcja.pdf Edytowano 29 marca 2020 przez Tomasz Wesołowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 marca 2020 Udostępnij Napisano 30 marca 2020 Centralny nad ekranem albo go po prostu kładź pod na moment filmów. W takim pomieszczeniu monitory. A pokażesz zdjęcie jak to wygląda w realu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Wesołowski Napisano 30 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2020 Jeszcze nie wygląda w realu wcale, bo dopiero będziemy to wykańczać. Chciałbym dobrać mniej więcej sprzęt, żeby wiedzieć jak poprowadzić kable. Jaki zestaw byś zaproponował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 marca 2020 Udostępnij Napisano 31 marca 2020 Jaki budżet? Trzeba to dobierać pod ustawienie a nie żeby stało w pudełkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Wesołowski Napisano 31 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2020 Budżet to około 6 tyś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Yamaha 685 + Melodika BL40 MKIII i sub Magnat Sub 302A Najlepszy z możliwych set chyba Ewentualnie ta sama Yamaha z Indiana Line Tesi 561 i ten sam sub. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Wesołowski Napisano 2 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 (edytowany) Nie wspominałeś wcześniej, że w takim układzie pomieszczenia najlepsze byłyby monitory i podwieszany głośnik centralny? Co byś zaproponował w takiej konfiguracji? Rozważam również rozszerzenie budżetu, jeśli zestaw będzie tego wart Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam Edytowano 2 kwietnia 2020 przez Tomasz Wesołowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2020 No tylko budzet nam troche pokrzyzowa szyki. Ale może udało by się z front Monitor audio bronze 2, tyły FX, Center Bronze i sub Magnat albo Heco Aurora sub. Do tego Denon X2600 albo nadal wspomniana Yamaha. Jak masz dokładać to tylko do lepszego suba. Te monitory zagraja swobodnie i bardzo przestrzennie w tych 13 metrach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts