Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Spotkała mnie dzisiaj niemiła niespodzianka. Amituner przestał wyświetlać obraz przez hdmi arc. Przez miesiąc wszystko działało prawidłowo, aż do dziś. Przy połączeniu z tv lg c8 przez hdmi arc nie ma możliwości przepuszczenia dźwięku z urządzeń wpietych w amplituner ani wyświetlenia menu yamahy. Z wyjscia hdmi bez arc obraz wyświetla się normalnie. Spotkał się ktoś może z takim problemem? Czy jest możliwe żeby po miesiącu od zakupu padł port hdmi? 

Napisano

a czy w międzyczasie uskuteczniałeś przepinanie tego kabla HDMI w tym złączu na włączonych urządzeniach? Teoretycznie samo z siebie nic nie powinno się wydarzyć, ale praktyka różne już kwiatki widziała

Napisano

Samo z siebie raczej nie.

Kolega dobrze zaznaczył. Czy bawiłeś się kablami przy włącznym amplitunerze? No przyznaj.

A druga opcja to wyłączyłeś jedno z dwóch wyjść HDMI :) to się da łatwo zrobić przez pilota więc może po % albo przez przypadek?

Włącz menu na tym HDMI co działa i zobacz w opcjach co jest włączone na OUT.

Napisano (edytowany)

Na szczęście nie wpadam na tak genialne pomysły jak przepinanie przewodów na włączonych urządzeniach ;) Za to @S4Home trafił z tą drugą opcją. Nie mam pojęcia jak, ale albo ja albo ktoś z domowników przypadkiem wyłączył hdmi out z pilota. Doszedłem do tego po chwili grzebania, nie mniej dzięki za trafną diagnozę ;)

Edytowano przez Aandrzej