karolkos Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Witam forumowiczów, W związku z nabyciem przeze mnie DACa marki Mytek 192 DSD, chciałbym go połączyć z Rotelem RA 1572 przewodami XLR. Wiem, że Rotel nie ma wyjść zbalansowanych, tak więc to połączenie nie polepszy zupełnie jakości brzmienia, nie mniej jednak swoje RCA Melodiki chcę wykorzystać do czego innego. Ceny tych przewodów są mocno rozstrzelone, nie mniej jednak zaznaczenie pułapu do 500 PLN dość znacznie ogranicza wybór. Biorę pod uwagę kable Chord Clearway. Sonus Oliva itp. Czy macie jakieś swoje typy w tym pułapie cenowym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 będziesz łączył przez przejściówkę XLR->RCA ? Popatrz na kabel Mogami. Są dwa modele ale nie pamiętam symbolu. Stosunek ceny do jakości very ok. Jakby co się trafił używany Neotech nemoi 3220 to warto. Napisz do BlackDotAudio właściciel bardzo sensowny człowiek. Może pomoże Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 3 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 Ok. dzięki za odzew 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 4 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2020 Zobacz Crystal M&B. To polski producent, Pan Marek jest bardzo kontaktowy i uczynny. Poczytaj sobie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 5 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2020 Bardzo ciekawy wątek... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 20 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Tak więc żeby nie być gołosłownym i być postrzeganym za osobę, która zakłada wątek i znika, opiszę co w kwestii kabli zostało przeze mnie poczynione. Przeczytałem wątek o kablach M&B, bardzo ciekawy z resztą i fajnie że polskie firmy robią tego typu rzeczy zacne jakościowo, Kontaktowałem się z panem Markiem w sprawie wypożyczenia, ale trafił się użytkownik sprzedający Hybrida RCA. W związku z moją wizją łączenia DACa za pomocą XLR, zmuszony byłem ową wizję przemodelować. Tym bardziej że pomimo posiadania przez wzmacniacz wejść XLR, nie są to wejścia zbalansowane, zatem żadnej poprawy jakości nie wniosą. Co do wniosków z odsłuchów, to z powodu braku czasu na wgłębienie się w tematykę nie mogę się z Wami podzielić jakimiś szerszymi odczuciami. W tym tygodniu doszła do mnie długo poszukiwana składanka Pieprz i Wanilia cz.5 , która w mojej ocenie jest świetnie zrealizowana. O ile nie miałem czasu na porównywanie Hybrida z posiadana przeze mnie Melodiką Purple Rain, o tyle płyta brzmi świetnie i być może jest to również zasługa zakupionego kabelka. Co do przewodów: opakowanie jak i wygląd budzą zaufanie, choć cena zakupu nowych raczej nie jest niska, ale w świecie audio zawsze ta wartość wywołuje kontrowersje. Pewnie spadnie na mnie fala krytyki z Waszej strony z powodu tego, że nie obsłuchałem innych możliwości i pokierowałem się jedynie opiniami z neta, ale nie było innej możliwości. Póki co, jestem zadowolony, a na dalsze bardziej wnikliwe testy będzie czas chyba dopiero zimą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Jeżeli wejścia wzmacniacza nie są zbalansowane, to szkoda sobie nim zawracać głowę, to to samo co RCA. Miłego słuchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 20 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 (edytowany) Dzięki. Właśnie trzeba jeszcze czas wygospodarować 🙂 Edytowano 20 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 https://www.neutrik.com/en/product/na2f-d2b-tx ja bede testowal cos takiego, tylko z DAC to wzmaniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 7 maja 2020 Udostępnij Napisano 7 maja 2020 23 godziny temu, Tenfilip napisał: https://www.neutrik.com/en/product/na2f-d2b-tx ja bede testowal cos takiego, tylko z DAC to wzmaniacza. Daj znać jak się spisało i jak poziom sygnału . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 7 maja 2020 Udostępnij Napisano 7 maja 2020 6 godzin temu, MarcinBest napisał: Daj znać jak się spisało i jak poziom sygnału . Narazie jedzie do mnie przez Litwe z Niemiec, ale w nast. tygodniu moze bedzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts