barteeky Napisano 5 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2020 Witam, Posiadam następujące urządzenia: Gramofon - EMERSON Model ELIO 5100 Magnetofon szpulowy - AKAI GX-210D Amplituner - SONY TA-2650 Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego AKAI na tym samym poziomie głośności gra 2x głośniej niż gramofon? Urządzenia podłączone są odpowiednimi kablami do wejśc Tuner/Aux. Jestem laikiem w tych sprawach i nie wiem gdzie szukać przyczyny? Czy może po prostu jest to normalne Dziękuje za każdą rade. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2020 Cześć, Różnica głośności polega na rożnym poziome wzmocnienia i jest to rzecz normalna, że jedno urządzenie będzie głośniejsze od drugiego. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2020 Powinieneś podłączyć pod gniazdo Phono. Chyba, że drapak ma wbudowany przedwzmacniacz, to wtedy do obojętnie jakiego wejścia liniowego wzmacniacza. Że też branża tego nie wie... 😱😱😱 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts