Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Czytałem dużo forum i postanowiłem założyć ten temat. Zwracam się do Was z trzema problemami:

1. Czy możliwy by był dolby atmos w moim pomieszczeniu ? Jeśli tak to jakie kolumny sufitowe wybrać ?

2. Jaki mógłbym wziąć amplituner do tego pomieszczenia w kwocie ok 2000 zł ?

3. Jaki polecacie subwoofer do tego metrażu ?

Posiadam teraz zestaw kolumn 5.0 Taga harmony tag 606 i emerytowany już amplituner denon avr 1705 (ma on już 15 lat) Co do preferencji 30 % muzyka 40% filmy 30% gry

Będę wdzięczny za pomoc :-)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Napisano (edytowany)

Producent zaleca ponad 3m szerokości I ponad 2,4m wysokości I napewno zestawy dedykowane do średnich/ małych pomieszczeń. To tyle co Mogłem pomóc, może się Ktoś odezwie kto ma w takich pomieszczeniach atmosa

Edytowano przez Edward Gałka
Napisano

A nad miejscem odsłuchu i trochę przed jest płaski sufit? 

Zresztą jeśli to poddasze jest pewnie płyta folia i wełna to ja bym otworow nie robił takie rzeczy najlepiej w momencie konstruowania. Pzdr

Napisano

Możesz np heco f200 bodajże. 

Ja mam 5.1 w 18m2 ale jest tak ustawione że wykorzystuje 2/3 pomieszczenia wcześniej ok 15m2 więc jak zdecyduje się kiedyś na atmosa nawet nie będę się zastanawiał. Naturalnie 5.1.2 tylko 2 głośniki na wysokości kolan jeśli się nie mylę. Pzdr

Napisano
Możesz np heco f200 bodajże. 
Ja mam 5.1 w 18m2 ale jest tak ustawione że wykorzystuje 2/3 pomieszczenia wcześniej ok 15m2 więc jak zdecyduje się kiedyś na atmosa nawet nie będę się zastanawiał. Naturalnie 5.1.2 tylko 2 głośniki na wysokości kolan jeśli się nie mylę. Pzdr
W jakim sensie na wysokości kolan ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka