Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

wczoraj się na to natknąłem na stronie hfc i jakoś do dziś nie mogę ochłonąć:

ciekawe, co myślicie o takim opisie propozycji przez redakcję

"Oto przykład dyskusji, która wywoływała dużo emocji:

– Pomóżcie wybrać najlepsze modele w cenie do 3 tys. za parę nowych kolumn. Wiadomo, że konstruktorzy żeby zmieścić się w budżecie muszą iść na liczne kompromisy, ale w tej cenie można już znaleźć naprawdę bardzo dobre konstrukcje zarówno pod względem wykonania, jakości użytych komponentów i brzmienia. Jakie modele możecie polecić swoim mniej doświadczonym kolegom, którzy dopiero wchodzą w świat dobrego dźwięku.

– Nasze propozycje to: Acoustic Energy 300, Klipsch RP-600M, Dynaudio Emit M20, Xavian Bon Bonus.

Acoustic Energy 300 - znakomite wykonanie, dobra i sprawdzona autorska technologia związana z produkcją głośników oraz ciekawe, ładnie zaprojektowane skrzynki. Dźwięk energiczny z nutą wyrafinowania, ale i precyzyjny. Efektowny, pulsujący życiem bas. Sporo przestrzeni i łatwość w osiąganiu wysokich poziomów głośności ze wzmacniaczami o niskiej mocy.

Klipsch RP-600M - solidne i staranne wykonanie. Brzmienie wyrównane, wygładzone, barwne z mocnym basem i dźwięczną górą pasma. Precyzyjna przestrzeń i duży zapas mocy, aczkolwiek wymagające wobec elektroniki.

Dynaudio Emit M20 - wysoka skuteczność, łatwość w wysterowaniu, spory bufor związany z przyjmowanymi mocami. Brzmienie efektowne z mocnym basem, dynamiczne, rozdzielcze, przestrzenne, bezpośrednie, z przyzwoitą równowagą tonalną i czytelnością w zakresie średnich tonów.

Xavian Bon Bonus - pięknie wykonane, wysmakowane klasyczne skrzynki i detale, godne produktów pochodzących ze znacznie wyższego przedziału cenowego. Brzmienie o charakterze typowym dla czeskiego producenta - nasycone, dorodne, dojrzałe, naturalne, ale nie do bólu techniczne. Wyrafinowany i relaksujący dźwięk.

Napisano (edytowany)

No jezeli tak pisza goscie testujacy kolumny i majacy tez pewnie duzo wieksze "doswiadczenie" to ja sie poddaje.

Odnosnie kolumn Dynaudio (wysoka skutecznosc, latwe w wysterowaniu) i Klipsch (brzmienie wyrownane, wymagajaca elektronika) jest dokladnie na odwrot, ale to tylko moje skromne zdanie.

Edytowano przez lysyrafal
Napisano

lysyrafal , po prostu trzeba czytać wybiórczo :

Klipsch z mocnym basem i dźwięczną górą pasma

Dynaudio spory bufor związany z przyjmowanymi mocami 

I wszystko się zgadza :D