Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Chciałbym sreamować muzykę z Tidala na mój zestaw Denona (PMA-1510AE + DCD-1510AE). CD ma wbudowany całkiem dobry DAC ale niestety jedyne wejście cyfrowe to USB na froncie....

Wolałbym uniknąć kupowania dodatkowego DACa i wpuszczania sygnału audio bezpośrednio do wzmacniacza bo dobry DAC jest drogi a tani będzie słabo grał. 

Stąd prośba o pomoc. Czy ktoś z Was wie jak podłączyć chromecast audio do wejścia usb. Czy są jakieś bezstratne konwertery sygnału optycznego tosslink) na elektryczny (usb a)? 

Z góry dzięki za pomoc. 

Marek

Napisano

Cześć Marek. 

Masz już kupiony ten Chromecast Audio ? Są konwertery ale to raczej średni pomysł moim zdaniem a raczej mało opłacalny. Jeżeli masz to podłącz go do wejść RCA. Jeśli dźwięk nie będzie Ci odpowiadał wtedy można pomyśleć o upgrade.Nie jestem też pewien czy to USB w denonie działa w ten sposób. Wydaje mi się że raczej jest do iPodów i dyskow USB.

Napisano

tego co wiem to USB słuzy tylko do odczytu urządzeń typu dyski , może ewentualnie telefony. 

Na 99,999999% nie przeczyta nijak podłączonego Chromecasta. Tego typu gniazda odczytują dane! A ty szukasz USB do którego byś pchał dane. Tak to działa w przypadku tylnych złącz i USB typu B