Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zapraszam wszystkich posiadaczy sprzętu firmy Auralic.
Proszę o wypowiedzi na temat swoich wrażeń związanych z tymi urządzeniami i sprzęcie im towarzyszącym: wzmacniacze, kolumny, kable, itd. Marka Auralic jest coraz popularniejsza w Polsce i zdobyła już dużą grupę sympatyków. Sam jestem posiadaczem Vegi G2, Ariesa G2, Leo GX (Sirius G2 nie jest jeszcze dostępny).

Dzielcie się wrażeniami, pytaniami i spostrzeżeniami, niezależnie czy "gracie" na Ariesie Mini, Vegach, Polarisie, Taurusie, Meraku czy innych. Niezależnie, czy jest to DAC, wzmacniacz, streamer, clock czy procesor.

Edytowano przez MarekB

• 2 weeks later...

Witaj Marku , 

Co prawda nie posiadam żadnego urządzenia spod znaku Auralic , ale chętnie dołączę do klubu ☺

VegaG2 bardzo ale to bardzo by mi się przydał w systemie HiFi 😉

Gratuluję , świetny sprzęt! Mam nadzieje , że klub się powiększy a wątek będzie tętnił życiem! 

PS

Cieszę się , że wróciłes do pisania ☺

Marku jesteś niesamowity ☺ widać , że bardzo polubiłeś Auralica. Swoją drogą fajnie , że firma ma takie podejście do swoich produktów. Sprawia wrażenie wyjątkowości i profesjonalnego podejścia do tematu. 

Z racji tego, że jestem zielony w temacie brzmienia Auralica musze zapytać jak wg Ciebie wypadają te urządzenia?

Z jakim wzmacniaczem masz połączoną Vege g2 ? Strzelam, że AS 3000 lub Luxman ☺

Kurcze , z tego opisu wynika coś pięknego. Obawiam się , że nie mógłbym opuścić Twojego salonu , gdybym to usłyszał 😉 

Marku , kusisz Pan , oj kusisz ☺

Z tą końcówką musi być wulkan energi , już sobie wyobrażam co sie dzieje np przy Yello czy Trentenmoller 😉

Edytowano przez faszi

MarekB, wielkie dzięki za założenie klubu Auralic. Jestem użytkownikiem Ariesa G2... szczęśliwy użytkownikiem :) Po decyzji o uzupełnieniu zestawu audio o możliwość odtwarzania plików i streamingu, miałem sprzęty Linn (Akurate) i Lumin U1mini ale dopiero Auralic dał mi pełną satysfakcję i pozwolił potraktować ten tor jako pełną alternatywę dla CD i winyli. Miałem też możliwość słuchania kompletu Auralica G2 (Aries+Vega+Leo) u kolegi Michała (Surfbrother)... znakomite urządzenia!. Ciekawostką jest to, że wszyscy jesteśmy z klubu Sansui! Czekam na Twoje wrażenia odsłuchowe, interesuje mnie też opis różnic w dźwięku przy zastosowaniu pre i bez. 

Pozdrawiam, Andrzej

Edytowano przez A_ndy

• 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Do obsługi każdego Auralic'a służy aplikacja AURALiC Lightning DS, która jest dostępna nie tylko na iPada/Iphona ale także jest dostępna poprzez przeglądarkę na każdym innym urządzeniu. Wtedy służy jednak do samej konfiguracji Auralica. 

W przypadku Androida do sterowania muzyką trzeba zainstalować jedną z uniwersalnych aplikacji np: BubbleUpnP, Kinsky, Kazoo.

Czyli, w przypadku Androida: do konfiguracji przeglądarka (wpisujesz adres IP Ariesa Mini), a do odtwarzania muzyki: BubbleUpnP, Kinsky, Kazoo.

Ale najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie to iphone/ipod/ipad.

Edytowano przez MarekB

😉

Chyba świeża dostawa Auralica do Polski.

Też jestem ciekawy Twojej Vegi G2.1. Trzeba by kiedyś porównać, czy różnice pomiędzy G2 i G2.1  są tylko w obudowie, czy w elektronice też. I w dźwięku przede wszystkim.

Napisz czy Vega "zgrywa" Ci się wizualnie z Ariesem G2.

Ja musiałem mocno się "upierać" by przysłali mi Siriusa w "starej" obudowie (G2).

Edytowano przez MarekB

Oczywiście, przy ustawionym tym samym poziomie intensywności podświetlenia?

Ja dałbym się "pokroić", że u siebie nie widziałem różnicy. Po pracy sprawdzę. 🤔

Zresztą, wyświetlacz to drobnostka. Natomiast podobno obudowy do serii G2.1 są od nowego producenta i niestety podobno trochę różnią się zarówno od zewnątrz jak i wewnętrzną izolacją.

Edytowano przez MarekB