Gość Napisano 14 maja 2020 Udostępnij Napisano 14 maja 2020 (edytowany) Zapraszam wszystkich posiadaczy sprzętu firmy Auralic. Proszę o wypowiedzi na temat swoich wrażeń związanych z tymi urządzeniami i sprzęcie im towarzyszącym: wzmacniacze, kolumny, kable, itd. Marka Auralic jest coraz popularniejsza w Polsce i zdobyła już dużą grupę sympatyków. Sam jestem posiadaczem Vegi G2, Ariesa G2, Leo GX (Sirius G2 nie jest jeszcze dostępny). Dzielcie się wrażeniami, pytaniami i spostrzeżeniami, niezależnie czy "gracie" na Ariesie Mini, Vegach, Polarisie, Taurusie, Meraku czy innych. Niezależnie, czy jest to DAC, wzmacniacz, streamer, clock czy procesor. Edytowano 14 maja 2020 przez MarekB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 25 maja 2020 Udostępnij Napisano 25 maja 2020 Witaj Marku , Co prawda nie posiadam żadnego urządzenia spod znaku Auralic , ale chętnie dołączę do klubu ☺ VegaG2 bardzo ale to bardzo by mi się przydał w systemie HiFi 😉 Gratuluję , świetny sprzęt! Mam nadzieje , że klub się powiększy a wątek będzie tętnił życiem! PS Cieszę się , że wróciłes do pisania ☺ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 25 maja 2020 Udostępnij Napisano 25 maja 2020 Marku jesteś niesamowity ☺ widać , że bardzo polubiłeś Auralica. Swoją drogą fajnie , że firma ma takie podejście do swoich produktów. Sprawia wrażenie wyjątkowości i profesjonalnego podejścia do tematu. Z racji tego, że jestem zielony w temacie brzmienia Auralica musze zapytać jak wg Ciebie wypadają te urządzenia? Z jakim wzmacniaczem masz połączoną Vege g2 ? Strzelam, że AS 3000 lub Luxman ☺ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 25 maja 2020 Udostępnij Napisano 25 maja 2020 (edytowany) Kurcze , z tego opisu wynika coś pięknego. Obawiam się , że nie mógłbym opuścić Twojego salonu , gdybym to usłyszał 😉 Marku , kusisz Pan , oj kusisz ☺ Z tą końcówką musi być wulkan energi , już sobie wyobrażam co sie dzieje np przy Yello czy Trentenmoller 😉 Edytowano 25 maja 2020 przez faszi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 25 maja 2020 Udostępnij Napisano 25 maja 2020 Dziękuję Marku za zaproszenie , bardzo miło z Twojej strony! ☺ j Jeśli tylko będę w okolicach dam znać 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 maja 2020 Udostępnij Napisano 26 maja 2020 Ciekawe , działają z rozmachem. Zapomniałem wczoraj zapytać czy zmiana przewodów przynosi duże efekty czy też Auralica jest nie czuła na kable? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 maja 2020 Udostępnij Napisano 26 maja 2020 (edytowany) Rozumiem , autorskie rozwiązania jak w wielu firmach Hi End. Pozdrawiam, Edytowano 26 maja 2020 przez faszi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 30 maja 2020 Udostępnij Napisano 30 maja 2020 (edytowany) MarekB, wielkie dzięki za założenie klubu Auralic. Jestem użytkownikiem Ariesa G2... szczęśliwy użytkownikiem Po decyzji o uzupełnieniu zestawu audio o możliwość odtwarzania plików i streamingu, miałem sprzęty Linn (Akurate) i Lumin U1mini ale dopiero Auralic dał mi pełną satysfakcję i pozwolił potraktować ten tor jako pełną alternatywę dla CD i winyli. Miałem też możliwość słuchania kompletu Auralica G2 (Aries+Vega+Leo) u kolegi Michała (Surfbrother)... znakomite urządzenia!. Ciekawostką jest to, że wszyscy jesteśmy z klubu Sansui! Czekam na Twoje wrażenia odsłuchowe, interesuje mnie też opis różnic w dźwięku przy zastosowaniu pre i bez. Pozdrawiam, Andrzej Edytowano 30 maja 2020 przez A_ndy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin99 Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 witam i dołączam do grupy auralic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 26 września 2020 Udostępnij Napisano 26 września 2020 MarekB A gdzie znalazłeś tą informację? Podeślij proszę link do szczegółów (cena, procedura). Dzięki za czujność i pozdrowienia, Andrzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 26 września 2020 Udostępnij Napisano 26 września 2020 MarekB Napisz coś w końcu o brzmieniu systemu Czy używasz preampa? Jaka końcówka? Jakie źródło... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamaha r-n602 +Indiana 561 Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 Czy jest możliwość sterowania Auralic Auries Mini z poziomu telefonu z Androidem? Jeśli tak, to jaką aplikacją? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 (edytowany) Do obsługi każdego Auralic'a służy aplikacja AURALiC Lightning DS, która jest dostępna nie tylko na iPada/Iphona ale także jest dostępna poprzez przeglądarkę na każdym innym urządzeniu. Wtedy służy jednak do samej konfiguracji Auralica. W przypadku Androida do sterowania muzyką trzeba zainstalować jedną z uniwersalnych aplikacji np: BubbleUpnP, Kinsky, Kazoo. Czyli, w przypadku Androida: do konfiguracji przeglądarka (wpisujesz adres IP Ariesa Mini), a do odtwarzania muzyki: BubbleUpnP, Kinsky, Kazoo. Ale najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie to iphone/ipod/ipad. Edytowano 14 stycznia 2021 przez MarekB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 (edytowany) Gram przez Kazoo. Całkiem ciekawą apka. Ale żeczywiscie musiałem Auralic Aries Femto konfigurować przez iPhone. Edytowano 14 stycznia 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 (edytowany) Dokładnie, tak też można.🙂 Edytowano 14 stycznia 2021 przez MarekB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamaha r-n602 +Indiana 561 Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 Dzięki za odpowiedzi. Na razie nie chciałem kupować kolejnego sprzętu, który byłby tylko do sterowania Auralic, dlatego dobrze, że jest jakieś inne rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek29 Napisano 18 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 Pozwolę sobie na dopisanie do klubu z : Aries G2/Vega G2 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 Witam.🙂 Zestaw z górnej półki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 No to Auralic Aries ten to daje mi w kość. Jest tyle mozliwosci konfiguracyjnych, że dojście do najlepszego dźwięku trochę zajmie mi czasu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2021 (edytowany) Poradzisz sobie. 😉😜 Ja natomiast, jutro odbieram ostatni czwarty element serii G2. Chodzi oczywiście o Sirius'a G2.😁 Edytowano 20 stycznia 2021 przez MarekB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 20 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2021 Super, klub zaczyna się rozkręcać... mój Auralic G2 od jutra będzie grał w towarzystwie Vegi G2.1 Marek jak już ochłoniesz po podpięciu Siriusa, skrobnij co nieco o systemie... plisss 🙏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2021 (edytowany) 😉 Chyba świeża dostawa Auralica do Polski. Też jestem ciekawy Twojej Vegi G2.1. Trzeba by kiedyś porównać, czy różnice pomiędzy G2 i G2.1 są tylko w obudowie, czy w elektronice też. I w dźwięku przede wszystkim. Napisz czy Vega "zgrywa" Ci się wizualnie z Ariesem G2. Ja musiałem mocno się "upierać" by przysłali mi Siriusa w "starej" obudowie (G2). Edytowano 20 stycznia 2021 przez MarekB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek29 Napisano 22 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 Jeśli już poruszasz temat wizualnego "zgrywania się" to np dla estetów nie do przyjęcia pewnie będzie , że np w serii G2 wyświetlacze od Vegi i Ariesa mają różny odcień . Np u mnie w Aries-ie wyświetlacz ma cieplejszą barwę niż w Vedze (oczywiście piszę o włączonych) 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 (edytowany) Oczywiście, przy ustawionym tym samym poziomie intensywności podświetlenia? Ja dałbym się "pokroić", że u siebie nie widziałem różnicy. Po pracy sprawdzę. 🤔 Zresztą, wyświetlacz to drobnostka. Natomiast podobno obudowy do serii G2.1 są od nowego producenta i niestety podobno trochę różnią się zarówno od zewnątrz jak i wewnętrzną izolacją. Edytowano 22 stycznia 2021 przez MarekB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts