Didek Napisano 11 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2009 Posiadam program Sonic Audio Transcoder, który tworzy pliki audio ac3 5.1. W ustawieniach efektów audio jest do zaznaczenia opcja: ''Digital de-emphasis'' tak jak na screen'ie. Chciałbym się dowiedzieć co daje ta opcja, do czego ona służy, jaki daje efekt itp. Znalazłem informacje na jakiejś niepolskiej stronie: ''Audio De-emphasis - Metoda neutralisanja faznih pomeranja zvuka emitovanog na razlicitim satelitima''. Sądzę, że po tym będzie juz wiadomo na czym polega to w ''wersji'' digital, ale jednak potrzebuję się dowiedzieć najpierw co znaczy samo Audio De-emphasis, nie wiem nawet w jakim to jest języku, mimo, że szukałem, jeżeli ktoś jest w stanie to przetłumaczyć będę bardzo wdzięczny, z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 11 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2009 Deemfaza - w technice cyfrowej zabieg polegający na zmniejszeniu składowych dużych częstotliwości w fonicznym sygnale zdekodowanym, celem zmniejszenia składowych szumu kwantyzacji o częstotliwościach leżących w zakresie fonicznego sygnału analogowego. Deemfaza stosowana jest za koderem PCM po preemfazie.Moze ten opis coś Ci pomozePozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didek Napisano 12 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2009 Ok, dzięki wielkie tyle wystarczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts