Skocz do zawartości

Arcam FMJ A38 + CD 37 - opninie / uwagi?

Recommended Posts

Napisano
Witam,

jestem poczatkujacym milosnikiem muzyki i mam prosbe do "starszych" kolegow o pomoc / opnie / wskazowki.
Poszukuje zestawu stereo (amp + CD + kolumny) w cenie do 12-15 kPLN do pokoju ok 36m. Sluchajac kilku opcji (zestaw Denona 1500, CA 640 i Arcam FMJ 38/37) najbardziej podobal mi sie Arcam. Sluchalem go z B&W 683 i z Focal 836v i Focal brzmial znaczanie lepiej, szczegolnie jesli chodzi o bas.

Ze wzgledu na to, ze Arcam to w miare nowa propozycja, nie ma wiele info / testow na sieci.

Czy ktos ma jakies doswiadczenia z zestawem Arcam FMJ A38 + CD37 + Focal 826v. Jakie alternatywy rozwazac? A moze slabszy Arcam 18 + 17?

Dzieki za pomoc!

Marcin
Napisano
przy okazji mojego pobytu w sklepie audio w miasteczku gdzie mieszkam (30mil od Londynu) mialem okazje posluchac sprzetu Arcama (dokladnie tego wzmacniacza ale z innym cd modelu nie pamietam) oraz glosnikami Spendor i PMC. Odsluch wypadl jak najbardziej pozytywnie w polaczeniu tych urzadzen. W polaczeniu z Chorusami ich nie slyszalem wiec nie bede sie wypowiadal.

Twoj sprzet ma byc nowy czy moze byc z "drugiej reki". Wtedy za taka kwote mozemy trafic sprzet o kalse lub dwi wyzej. Zastanow sie nad taka opcja icon_smile.gif
Napisano
W zasadzie szukalem czegos nowego, nie myslalem o uzywanym ale moze faktycznie warto sie zastanowic. Slyszalem jednak, ze kolumny lepiej kupic nowe.
Na co ewentualnie parzec jasli chodzi o "druga reke" i gdzie tego szukac?

M

Cytat

przy okazji mojego pobytu w sklepie audio w miasteczku gdzie mieszkam (30mil od Londynu) mialem okazje posluchac sprzetu Arcama (dokladnie tego wzmacniacza ale z innym cd modelu nie pamietam) oraz glosnikami Spendor i PMC. Odsluch wypadl jak najbardziej pozytywnie w polaczeniu tych urzadzen. W polaczeniu z Chorusami ich nie slyszalem wiec nie bede sie wypowiadal.

Twoj sprzet ma byc nowy czy moze byc z "drugiej reki". Wtedy za taka kwote mozemy trafic sprzet o kalse lub dwi wyzej. Zastanow sie nad taka opcja icon_smile.gif

Napisano
Przegladnij oferte na Allegro a takze ogloszenia w prasie fachowej "Hi-Fi i muzyka" "Audio" itp. Na Allegro mozna trafic naprawde dobre urzadzenia (sam kupilem tam moj wzmacniacz Copland csa14 i jestem z niego mega zadowolony). Jak juz cos wpadnie Ci w oko daj znac to poradzimy Ci czy sa to odpowiednie dla Ciebie urzadzenia... Tymczasem milego poszukiwania icon_smile.gif