Marcin Karpiński Napisano 16 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 czerwca 2020 Już jest progres Ampli. może być jaki trzeba, zresztą innej opcji nie widzę. Jak to żona mówi trudno znowu będzie stał wielki czarny kloc i straszył. Co do głośników być może też uda mi się przekabacić na pełnowymiarowe. Wizualnie przewaliłem sporo zestawów żonie wpadły w oko stara seria Heco music 900 5.0 białe. Heco ambient 44f naścienne. Druga opcja podtynkowy zestaw Klipscha. I trzecia MA bronze 5.0. I tu mam pytanie czy głośniki podtynkowe dużo tracą w porównaniu do tych samych w paczkach ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2020 Jak tylko możesz, to idź w pełen wymiar kolumn, bez półśrodków. Zmiękła jej rura, więc wykorzystuj koniunkturę, do tego krusz żonę, aż powie "taaaak" Zobaczysz, że zaczniecie smakować również muzykę poza sanktuarium. Ja podpisuje się pod pomysłem Piotra 16 godzin temu, S4Home napisał: Jedź z żoną. Może jak zobaczy na miejscu to się złamie. A kloc wcale nie musi straszyć, a spokojnie może być elementem wystroju. W pierwszym odczuciu, wystroju, którego nie braliście pod uwagę, Ale spokojnie można go wkomponować w całość. Mimo, że jestem z tych, których drażnią wszelkie tematy WAŻ i bardzo wszystkim uczestnikom współczuję, to trzymam kciuki. Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Karpiński Napisano 17 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2020 W weekend wybieram się do Albatros Gdynia na odsłuchy. Jeżeli chodzi o kloca to zaczynam polowanie na x3600h bądź x3700h tylko tu muszę czekać do września na dostępność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2020 Nie ma kina 5.0 Od razu zaznaczam. Więc będziesz musiał jej postawić kolejne "pudło" , pod kwiatka? To poluj na dobrą cenę 3600h. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Karpiński Napisano 17 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2020 Piszę 5.0 chodzi mi o to że każdy ww zestaw kupuję bez suba. Suba dokupię oddzielnie innej marki. Jeszcze się waham między x3600 a rx-a1080. Miałem yamahe pod roth oli i bdb wspominam. Tu widzę większość sugestii na Denona. Oba mogę mieć w tej samej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 A1080 i Denon X3600 to zupełnie inne klocki. 1080 wymiata go w każdej kwestii. Ale nie potrzebujesz az takiego amplitunera pod takie kolumny. 3600 z bardzo dobrą kalibracją wystarczy. Powinien być dużo tańszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Karpiński Napisano 15 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2020 Po długiej przerwie powracam do tematu. Miałem problem z doborem klocków a powstał jeszcze większy. Ostatecznie przebudowie uległ mój przyszły salon, została wyburzona ścianka boczna z filarem. Problem taki że na tej ściance miał być przyczepiony prawy efektowny. Teraz nie ma gdzie go fizycznie zawiesić, a standy nie wchodzą w grę bo by strasznie przeszkadzały. Myślałem nawet o innej konfiguracji niż zaplanowane 5.1.2 ale chyba nie da się tego obejść bo mógłbym np. zaczepić efektowne przy suficie pod kontem do słuchacza ale efekt będzie nienaturalny ? Mam nie lada zagwozdkę teraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 16 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2020 Za rogówką postaw konsolę lub zbuduj ściankę ażurową( od podłogi do sufitu , efekt dekoracyjny ) na której powiesisz głośniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2020 22 godziny temu, maciek72 napisał: Za rogówką postaw konsolę lub zbuduj ściankę ażurową( od podłogi do sufitu , efekt dekoracyjny ) na której powiesisz głośniki Zgadzam się. Albo ten stand za narożnikiem. Nie ma innej opcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts