przemek33 Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Cześć, Przymierzam się do zakupu pierwszego zestawu stereo i w kwestii kolumn mój wybór padł na Tannoy'ie M1. Wiem, że temat ten został już wiele razy poruszany, niemniej chciałbym wspomnieć o moich subiektywnych aspektach, tak aby pierwszy zestaw nie okazał się rozczarowaniem. Prześledziłem wiele wątków, przebija się tam wiele różnych propozycji wzmacniaczy, z których wybrałem kilka typów. Za nim do nich przejdę kilka podstawowych informacji : pokój do odsłuchu ok. 7m2 (mimo to rozważam mocniejsze wzmacniacze, niedługo przeprowadzka, chciałbym żeby kolumny dały radę zagrać przyzwoicie w 10-12m2). Budżet: 500-600 zł. Słucham wielu gatunków muzyki i takiego też, w miarę uniwersalnego wzmacniacza szukam. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że za te pieniądze szału nie będzie, ale to mój pierwszy zestaw i, mam nadzieję, początek przygody z HiFi. Wzmacniacze, które wytypowałem: Harman Kardon HK6300 Cambridge Audio A5 (bądź A1 v3) Yamaha AX-500 Denon PMA860 (bądź PMA560) W przyszłości planuje dokupić odtwarzacz CD i gramofon. Z chęcią wysłucham waszych przemyśleń, jestem otwarty na inne propozycje. Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Denon PMA 860. Mam sprawdzone to połączenie z PMA 560 i do tej pory gra w rodzinie. Polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Ja słuchałem w zestawie z NAD 3240 i na mój gust było bardzo fajne, CA 5 jakos mi nie podeszła z tymi głosnikami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek33 Napisano 25 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Dziękuję za podpowiedzi. Zdecyduję się prawdopodobnie na Denona PMA 860. Czy odtwarzacz CD Denona DCD-860 lub DCD-980 będzie pasował do tego zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Dźwiękowo zapewne tak. Ale nie pamiętaj jak on tam stoi konstrukcyjnie. Poszukaj. Ważne aby laser dało się wymienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts