Fafniak Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Sytuacja wygląda tak ze jest takie miejsce: I teraz chcę tutaj położyć deseczkę (prawdopodobnie sklejkę 5-6mm która jest sporo większa niż góra tej ikeoskiej szafki na CD To niestety jest paździerz i obawiam się mojego pierwotnego pomysłu wkręcenia 3 śrub (poprzez deseczkę ) od góry - boję sie ze to się rozpadnie po prostu Jakieś rady ? (prosze o nie rozważanie sensownosci miejsca - znam konsekwencje) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Jeśli to płyta paździerzowa to jeszcze pół biedy, bo jeśli to produkt made in IKEA to jest duża mozliwość, że to karton oklejony cienką, 2-3 mm płytą oraz fornirem. Do płyty paździerzowej o tej grubości spokojnie możesz przykręcać wkręty oraz śruby z podkładkami, po uprzednim zrobieniu otworu wiertłem o pół mm cieńszym niż grubosc gwintu śruby. Sprawdź jednak czy to nie oklejana tektura. Obecnie dużo takich regałów oraz nawet drzwi w marketach budowlanych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 już zrobione odbyła się próba teraz malowanie Na szczęście to stara produkcja i jest to zwykły paździerz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Fafniak, czy ten słupek na CD nie przechyli się po postawieniu nań kolumny? Domyślam się, że półka będzie wystawać w lewo i do przodu od słupka? Środek ciężkości nie będzie w osi słupka CD i może polecieć na bok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 w połowie wysokości (słupka/szafki) jest dodatkowo przymocowany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts