Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Sytuacja wygląda tak ze jest takie miejsce:

IMG-0588.thumb.JPG.46b470327341e34ac8a4370f443d7054.JPGIMG-0589.thumb.JPG.811d2a967b418ff9b8ddfb8c7f70e8ac.JPG

I teraz chcę tutaj położyć deseczkę (prawdopodobnie sklejkę 5-6mm która jest sporo większa niż góra tej ikeoskiej szafki na CD

To niestety jest paździerz i obawiam się mojego pierwotnego pomysłu wkręcenia 3 śrub (poprzez deseczkę ) od góry - boję sie ze to się rozpadnie po prostu

Jakieś rady ?

(prosze o nie rozważanie sensownosci miejsca - znam konsekwencje)

Napisano

Jeśli to płyta paździerzowa to jeszcze pół biedy, bo jeśli to produkt made in IKEA to jest duża mozliwość, że to karton oklejony cienką, 2-3 mm płytą oraz fornirem. Do płyty paździerzowej o tej grubości spokojnie możesz przykręcać wkręty oraz śruby z podkładkami, po uprzednim zrobieniu otworu wiertłem o pół mm cieńszym niż grubosc gwintu śruby. Sprawdź jednak czy to nie oklejana tektura. Obecnie dużo takich regałów oraz nawet drzwi w marketach budowlanych.

Napisano

Fafniak, czy ten słupek na CD nie przechyli się po postawieniu nań kolumny?  Domyślam się, że półka będzie wystawać w lewo i do przodu od słupka?

Środek ciężkości nie będzie w osi słupka CD i może polecieć na bok.